Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Bart Lodewijks - Onder inspecteurs

Bart Lodewijks - Onder inspecteurs

Een publieke kunstopdracht die uitmondt in een onemanshow
Beeldend kunstenaar Bart Lodewijks begaf zich anderhalf jaar lang onder inspecteurs in het gebouw van de Nederlandse inspectiediensten in Zwijndrecht. Door zijn krijttekeningen tijdens kantooruren te maken merkte Lodewijks dat niet alleen hijzelf, maar ook de inspecteurs regelmatig ‘om de regels heen bouwen’ om hun werk te kunnen doen.

Over zijn ontmoetingen met medewerkers en buurtbewoners schreef Lodewijks een onthullende tekst. Filmmaakster Griet Teck volgde het spoor van de krijttekening in en om het gebouw. Tekst, film en kunstenaar komen samen in een voorstelling over schijnbaar gescheiden werelden en de dunne lijn die ze aan elkaar doet grenzen. Onder inspecteurs is een primeur: voor het eerst presenteert de kunstenaar zijn verhalen in een onemanshow.

Negentien jaar geleden begon Bart Lodewijks aan een krijttekening die rond de wereld loopt: op straat, op gevels van huizen en in woonkamers, op openbare gebouwen en in kantoren. In publicaties, lezingen en films vertelt hij over de sympathie, maar ook over de weerstand die zijn werk oproept. Zijn werk was te zien in S.M.A.K. Gent, Kathmandu Triënnale Nepal, Whitechapel Gallery Londen, Capacete Rio de Janeiro, MMCA Seoul.

Onder inspecteurs tekst en spel: Bart Lodewijks
filmbeelden: Griet Teck
dramaturgie: Tom Van Imschoot

Tickets zijn te koop / reserveren via de website

Wanneer?
21 april 2018 van 20.15 tot 00.00 uur
Organisator
Schouwburg Kunstmin
Locatie:
Sint Jorisweg 76
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.