Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Record Store Day

Record Store Day

Op zaterdag 21 april zal de negende editie van Record Store Day, hét feestje voor en door de onafhankelijke platenzaken over de gehele wereld, plaatsvinden. Opnieuw zal lokale platen- en cd-winkel Velvet Music Dordrecht er alles aan doen om een feestje te bouwen in de winkel aan de Vriesestraat, en dat is tevens de laatste editie op dit intussen vertrouwde adres, want er gaat deze zomer verhuisd worden.

Record Store Day is een uniek evenement dat plaatsvindt in meer dan 2.000 onafhankelijke platenzaken in Amerika, Europa, Australië en Japan en is hiermee het grootste en tevens het meest intieme muziekevenement ter wereld. De eerste editie vond plaats in enkele tientallen platenwinkels in de Verenigde Staten in 2007, waarna al gauw winkels over de hele wereld meededen. Vanaf 2009 wordt er dus ook jaarlijks een Record Store Day in Nederland georganiseerd, en deze vindt altijd plaats op de derde zaterdag in april.

Dit jaar zullen er weer honderden unieke en exclusieve releases het licht zien, veel daarvan speciaal en alléén ter gelegenheid van Record Store Day! De oplages van al deze gekleurde 7''s, vierkante LP's en splatter-10''s zijn vaak heel klein, dus kom absoluut even langs die dag. Artiesten waarvan er uniek materiaal verschijnt zijn o.m. Prince, The Cure, Taylor Swift, Run the Jewels, Arcade Fire, David Bowie, Mac DeMarco, The Doors, Q65, U2 en David Sylvian.

De winkelvloeren van meer dan 80 onafhankelijke platenzaken in Nederland veranderen op Record Store Day in kleine muziekpodia met meer dan 250 optredens. Vele artiesten touren door het land om zoveel mogelijk winkels aan te doen, een enkele band heeft zelfs 10 optredens in platenzaken die dag . Of de artiest nu al een volledig uitverkochte clubtour in het vooruitzicht heeft of debuteert op Record Store Day:  er wordt met liefde gespeeld en geluisterd.

Ook het instore-programma is zoals elk jaar de moeite waard, want Velvet Dordrecht zal die dag tevens het podium zijn van vele artiesten die gratis die een instore-optreden zullen geven in de knusse zaak. De lijst is ook dit jaar meer dan indrukwekkend te noemen:  The Grey Pants, NovaWilde, The Spectors (BE), Figgie, Tusky en Nana Adjoa zullen allen een intiem optreden komen verzorgen bij Velvet Music Dordrecht die dag. Voor de precieze aanvangstijden verwijzen we je graag naar het evenement op de facebookpagina

Alle optredens zijn gratis toegankelijk, maar vol=vol natuurlijk!

Wanneer?
21 april 2018 van 09.00 tot 19.00 uur
Organisator
Velvet Music Dordrecht
Locatie:
Vriesestraat 110
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.