Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Dorcas Kledinginzameling

Dorcas Kledinginzameling

Dorcas Werkgroep Drechtsteden organiseert op donderdag 19 en zaterdag 21 april de Dorcas Kledingactie. Op deze dag wordt extra aandacht gevraagd voor de kledinginzameling die het gehele jaar plaatsvindt in de Drechtsteden. Op beide dagen kan tussen 10.30 en 12.30 uur kleding gebracht worden bij het depot aan de Jasmijnstraat 22 in Dordrecht. Voor alle bezoekers ligt een kleine attentie klaar! 
Dorcas is een internationale, christelijke organisatie voor ontwikkelingssamenwerking. Het werk van Dorcas richt zich op landen in Oost-Europa en Afrika. Ook wordt er hulp geboden in noodgebieden, momenteel bijvoorbeeld in Syrië. Dorcas wil het leven van de allerarmsten blijvend veranderen. De werkwijze van Dorcas is erop gericht dat men op eigen benen kan staan en een eigen inkomen kan verdienen. Dat versterkt het gevoel van eigenwaarde maar zorgt ook voor een kansrijke leefomgeving waarin mensen en gemeenschappen tot bloei komen, zonder afhankelijk te zijn of blijven van hulp.

Wat gebeurt er met de kleding?
Om dit belangrijke en levensveranderende werk mogelijk te maken is de kledinginzameling voor Dorcas heel belangrijk. De ingezamelde kleding gaat naar zorgvuldig geselecteerde organisaties die ervoor zorgen dat uw kleding een ‘tweede leven’ krijgt en terecht komt bij mensen die uw kleding goed kunnen gebruiken. Dorcas ontvangt hiervoor een vergoeding. Deze vergoeding komt rechtstreeks ten goede aan de projecten van Dorcas. Op deze manier helpt uw kleding niet één persoon, maar dragen gevers van kleding op meerdere manieren bij aan blijvende verandering in het leven van anderen. Tweedehandskleding biedt zo een eersteklas toekomst!

Wat wordt ingezameld?
Gedurende het gehele jaar is het mogelijk kleding te brengen bij één van de Dorcas-depots in de Drechtsteden. Naast kleding (heel en schoon) worden ook schoenen ingezameld. Ook dekens, beddengoed en bedlinnen worden ingezameld. Bedkussens worden niet ingezameld. In verband met de opslag en het transport van het ingezamelde textiel vraagt Dorcas het textiel te verpakken in goed gesloten zakken (geen dozen) en schoenen per paar samen te binden. Daarnaast zamelt men ook handwerkmaterialen (voor breien, haken, borduren, etc.), postzegels en postzegelverzamelingen, spaarzegels en koffiepunten, oude mobieltjes, munten, buitenlands geld en oude ansichtkaarten in.

Inzameladressen
Wie op de actiedagen verhinderd is, kan ook op andere dagen terecht op één van de vier depotadressen in de Drechtsteden. Dit zijn in Dordrecht: Jasmijnstraat 22 (tel. 078-6131168; depot op afspraak geopend), Stevensweg 83 (container op oprit, dagelijks geopend; tel. 06-13105738) of Meivogelhof 43 (tel. 078-6119634; depot op afspraak geopend). In Zwijndrecht kan men terecht op het adres Korenbloemstraat 13 (tel. 078 6823554; depot op afspraak geopend). Op zon- en feestdagen zijn alle depots gesloten.

Wanneer?
21 april 2018 van 10.30 tot 12.30 uur
Locatie:
het depot aan de Jasmijnstraat 22
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.