Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Vier zonen, één stad – Vier je vrijheid

Vier zonen, één stad – Vier je vrijheid

Hommage aan de vrijheid
Een bijzonder concert, niet zomaar een voorstelling, geen reguliere herdenking.

Dordrechts Philharmonisch Orkest, ToBe Jeugdtheaterschool (Theater Na de Dam Dordrecht), Tekengenootschap Pictura en Kunstmin presenteren een theatraal concert waarin vier onvergetelijke zonen van Dordrecht een hoofdrol spelen.

Honderd jaar geleden werden vier markante persoonlijkheden geboren: schrijver Cees Buddingh, beeldend kunstenaar Otto Dicke, verzetsstrijder Aart Alblas en componist Kors Monster. De vier zonen van Dordrecht stonden voor de vrijheid van denken en leven. Zij vochten elk op hun eigen wijze voor zaken die ertoe doen. Vrijheid van leven, vrijheid van denken, vrijheid om muziek te scheppen, en de vrijheid zich te uiten als in beeldende kunst. Ieder van hen was trots op hun stad Dordrecht en op Nederland. Dit theaterconcert verbindt de overtuigingen van de vier zonen met onze tijd, met de vrijheid van meningsuiting en met onze vrijheid. Vier je vrijheid!

Over de vier zonen van Dordrecht
Beeldend kunstenaar Otto Dicke leerde zichzelf tekenen en bereikte daarin een indrukwekkend niveau. Hij tekende onder andere de strip Spekkie en Blekkie waarbij Cees Buddingh, de tweede hoofdrolspeler van deze productie, de tekst aanleverde. Cees stond vooral bekend om zijn gedichten, maar ook een deel van zijn proza mag tot de klassiekers worden geregend. Zoals Buddingh met gedichten memorabele momenten voor Dordrecht vastlegde, deed zijn vriend Kors Monster dat in muziek. Naast componeren en piano spelen was Kors ook dirigent en muziekleraar bij diverse orkesten, koren en scholen. De vierde hoofdrol is voor Aart Alblas. Deze verzetsstrijder vluchtte in de oorlog naar Engeland en werkte nauw samen met Soldaat van Oranje Erik Hazelhoff Roelfzema. Nadien werd hij een van de meest gememoreerde en onderscheiden verzetsstrijders.

Deze productie wordt financieel mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Dordrecht.

Tickets zijn te koop bij Kunstmin.

Wanneer?
5 mei 2018 van 20.00 tot 00.00 uur
Organisator
Schouwburg Kunstmin
Locatie:
Sint Jorisweg 76
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.