Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Thomas Raat en Marius Lut exposeren in Pictura

Thomas Raat en Marius Lut exposeren in Pictura

Thomas Raat en Marius Lut exposeren tot en met zondag 6 mei in de zalen van Pictura. De kunstenaars onderzoeken de verhouding tot de schilderkunst, de verhouding van de toeschouwer ten opzichte van het kunstwerk en van het werk ten opzichte van de drager. Raat gebruikt alledaagse objecten om de positie van de schilderkunst te bepalen en Lut zet de formele eigenschappen van kunst – zoals het platte vlak, vorm, kleur, lijn en ruimte – elke keer weer anders in.

Raat gebruikt in de werken Mirror Window het perspectief van een raam uit een zeventiende-eeuws schilderij. Hierbij is de positie van de toeschouwer belangrijk, want het juiste perspectief is alleen op één punt te zien. De bezoeker moet daarom steeds zijn plek ten opzichte van het werk bepalen. Het ‘raam’ is aan de achterkant in een donkere kleur geschilderd zodat er een spiegelend effect ontstaan. Als toeschouwer ga je hierdoor onderdeel uitmaken van het werk. Bij het werk van Lut is de drager van belang. Hij heeft aluminium lijsten opgehangen en daaroverheen een broek of jas gehangen. Hij onderzoekt hiermee het schilderkundig raamwerk en de mogelijkheden die een doek of drager kan bieden. Ook Lut zorgt ervoor dat je als toeschouwer je positie moet bepalen doordat Lut sommige lijsten niet vlak tegen de muur hangt maar dwars.

Als bezoeker blijf je in deze tentoonstelling constant je positie bepalen en stel je misschien uiteindelijk de vraag toe hoe ver de schilderkunst zal gaan. De tentoonstelling van Thomas Raat en Marius Lut is nog tot en met 6 mei in Pictura te bezoeken.

Pictura is aan de Voorstraat 190-192 in Dordrecht te bezoeken op woensdag tot en met zondag van 13 tot 17 uur en vormt met haar rijke historie een inspirerende omgeving voor bezoekers en kunstenaars. Kunst is hier nu al 240 jaar van muur tot muur te bewonderen.

Wanneer?
Van 7 april 2018 13.00 uur tot 6 mei 2018 17.00 uur
Organisator
Teekengenootschap Pictura
+31(0)78 6149822
info@pictura.nl
Locatie:
Voorstraat 190-192
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.