Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Informatieavond over beroerte

Informatieavond over beroerte

Hoe herken je een beroerte en wat moet je dan doen?
Het antwoord daarop en vele andere adviezen en tips worden gegeven tijdens een informatieavond op dinsdag 8 mei. Vanaf 18.30 uur zijn belangstellenden welkom in het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk.

Ook wat mensen zelf kunnen doen om de kans op een beroerte te verkleinen, wordt besproken. Stichting Drechtzorg en het Albert Schweitzer ziekenhuis houden deze avond in het kader van de Europese Dag van de Beroerte.

Informatiemarkt
De avond bestaat uit twee delen. Van 18.30 tot 20.00 uur zijn belangstellenden welkom op de informatiemarkt. Hier kunnen bezoekers het risico op een beroerte laten bepalen, maar ook informatie krijgen over een gezonde leefstijl. Verder staan patiëntenverenigingen en andere professionals klaar om vragen te beantwoorden. Om 20.00 uur starten de lezingen door neuroloog Anouk Rozeman en revalidatiearts Bart Zegers.

112 bellen
De neuroloog legt uit welke signalen kunnen duiden op een beroerte. Dat zijn een scheve mond, plotseling slecht zien, moeilijk spreken en een verlamd been of arm. Ze vertelt het publiek wat er in de hersenen gebeurt en waarom het zo belangrijk is om direct 112 te bellen.

Revalidatiearts
De revalidatiearts van Rijndam zal de aanwezigen informeren over de restverschijnselen die kunnen optreden na een beroerte, en wat de gevolgen daarvan kunnen zijn in het dagelijks leven.

De avond is gratis toegankelijk en duurt tot 21.30 uur. Aanmelden is niet nodig.

Wanneer?
8 mei 2018 van 18.30 tot 21.30 uur
Organisator
Albert Schweitzer Ziekenhuis
Locatie:
Locatie Dordwijk, Albert Schweitzerplaats 25
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.