Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Herdenking 12,5 Jaar Gedachteniskapel Titus Brandsma

Herdenking 12,5 Jaar Gedachteniskapel Titus Brandsma

Vanavond 9 mei herdenken de locatieraad van de De Verrezen Christuskerk in Dordrecht en Karmelkring Elia Dordrecht dat twaalf en een half jaar geleden de Gedachteniskapel Titus Brandsma Dordrecht werd geopend.

Naast priester, kloosterling, journalist en rector-magnificus werd pater Titus Brandsma ook een voorvechter van de oecumene en tijdens de Tweede Wereldoorlog een verzetsheld in de strijd tegen het nazisme. Titus was tot aan zijn dood in het concentratiekamp Dachau om mensen bewogen.
In 1985 werd Titus Brandsma zalig verklaard. Die gebeurtenis leidde in de Dordtse parochie tot het idee om hem te eren met een devotiehoek. Hieruit ontwikkelde zich in de daarop volgende jaren het plan om een gedachteniskapel te realiseren met een multifunctionele bestemming, inpandig in de Verrezen Christuskerk. Pas in 2004, toen voldoende financiële middelen beschikbaar waren – de kapel is volledig uit giften gefinancierd – kon met de bouw worden begonnen.  Op 9 november 2005 werd de kapel geopend door de toenmalige bisschop van Rotterdam, mgr. Ad van Luyn s.d.b.
Ter gelegenheid van het twaalf en een half jarig bestaan van de Gedachteniskapel is er vanavond 9 mei 2018 een feestelijke bijeenkomst voor parochianen en op 16 mei zal Karmelkring Elia daaraan in haar Elia-viering aandacht besteden. Ook wordt er in de kapel een tentoonstelling ingericht over het leven van Titus Brandsma. Deze is voor iedereen toegankelijk tijdens de openingsuren van de kapel, elke donderdag- en vrijdagochtend van 10:30 tot 12:30 uur. De tentoonstelling is te bezichtigen tot 1 juli 2018.

Wanneer?
9 mei 2018 van 19.30 tot 22.00 uur
Organisator
Locatieraad De Verrezen Christus
0786160283
paul@seesinkweb.nl
Locatie:
Gedachteniskapel Titus Brandsma, Nolensweg 10, 3317 LE Dordrecht
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.