Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Storioni Trio – Beethoven, Rachmaninov, Arensky

Storioni Trio – Beethoven, Rachmaninov, Arensky

Storioni Trio – Beethoven, Rachmaninov, Arensky - Prachtig samenspel
Al meer dan twintig jaar voert het Storioni Trio werken uit voor pianotrio, variërend van klassiek tot hedendaags. De drie zeer gedreven musici organiseren al jaren hun eigen Storioni Festival in Eindhoven, gaan regelmatig op wereldtournee en worden regelmatig geprezen voor hun authentieke en moderne uitvoeringen van werk van Beethoven. Op zaterdag 12 mei spelen ze werk van Beethoven, Rachmaninov en Arensky in Schouwburg Kunstmin te Dordrecht.

Violist Wouter Vossen, speelt op een oude, prachtig klinkende viool uit 1794, eentje van bouwer Storioni. Het trio, dat opgericht werd in 1995, bestaat verder uit pianist Bart van de Roer en Marc Vossen, die ook op een authentiek instrument speelt; een Grancino cello uit 1700. Het trio is een vooraanstaand expert in het triple concerto repertoire en geeft regelmatig opdracht aan componisten zoals Kevin Volans, Peter-Jan Wagemans, Nico Muhly en Willem Jeths om triple concerti te schrijven die ze vervolgens zelf in première laten gaan

Het Storioni Trio heeft eerder de volledige pianotrio’s van Beethoven in Zwitserland en in Nederland uitgevoerd, op zowel authentieke- als moderne instrumenten. De opname van Beethovens Triple Concerto op authentieke instrumenten met het Nederlands Symfonie Orkest (Jan Willem de Vriend) kreeg lovende recensies in internationale media zoals de Sunday Times, Fono Forum en Gramophone Magazine. BBC Radio3 torpedeerde de opname tot CD van de Week en Gramophone benoemende het tot Editors Choice juli 2013 en schreef: 'Een hecht, geanimeerd ensemble in klank en interpretatieve intentie. Degenen die misschien niet het Triple Concerto onder mooiste werken van Beethoven rekenen, zouden wel eens kunnen worden verleid door deze intelligente, evenwichtige en prachtig gespeelde uitvoeringen'.

Storioni Trio, zaterdag 12 mei, 20.15 uur, Schouwburg Kunstmin
Tickets zijn te koop bij Kunstmin.

Wanneer?
12 mei 2018 van 20.15 tot 00.00 uur
Organisator
Schouwburg Kunstmin
Locatie:
Sint Jorisweg 76
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.