Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Bruckners Zevende symfonie

Bruckners Zevende symfonie

PINKSTEREN BIJ DORDTYART
Met o.a. presentatie Sander Breure en Witte van Hulzen 
 en Bruckners Zevende door ensemble Neon 
Tijdens het Pinksterweekend is DordtYart voor de tweede keer open voor publiek. De kunstenaars in de hal zijn dan een kleine maand werkzaam geweest in hun nieuwe, tijdelijke studio in de voormalige machinehal. Speciaal tijdens dit weekend zullen de kunstenaars aanwezig zijn, geeft het duo Sander Breure & Witte van Hulzen een filmscreening en presentatie en speelt op tweede Pinksterdag ensemble Neon Bruckners Zevende symfonie.

vrijdag 17 t/m maandag 21 mei, 11.00 - 17.00 uur   
 DordtYart open voor bezoek, kunstenaars aanwezig in nieuwe werkplaatsen.


Zaterdag 19 mei, 15.00 uur
 Filmscreening en presentatie
 Sander Breure & Witte van Hulzen

Het duo Sander Breure & Witte van Hulzen hebben momenteel tijdelijk hun werkplaats in DordtYart. Ze plaatsten in de hal hun Gouden Muur, een muur met tegels van goud geglazuurde afdrukken van tekeningen, gemaakt met de handen van de kunstenaars in de klei. Later volgen een aantal van hun gebeeldhouwde acteurs van diverse materialen als brons en keramiek. Met deze acteurs vervolgen ze hun onderzoek bij DordtYart: hoe verhouden deze acteurs zich verhouden tot hun publiek, hun decor, de ruimte, en tot de kunst? Op zaterdag 19 mei tonen zijn één van hun films en geven ze een presentatie over hun werk en onderzoek in de hal.

Maandag 21 mei, 15.00 uur
 Bruckners Zevende symfonie
Bruckner staat bekend om zijn grootse symfonische werken. Ze worden vergeleken met kathedralen: massieve structuren, lange lijnen, een gelaagde compositie en een voortdurende afwisseling van licht en donker. De Zevende Symfonie vormt hierop geen uitzondering.
 De leden van ensemble Neon hebben elkaar leren kennen tijdens de tournees van het Nederlands Studenten Orkest. Jaarlijks komen ze bijeen om onder de bezielende leiding van Bas Bijvoet een bijzonder programma in te studeren, zoals deze bij DordtYart.


Entree concert € 15,-
    Scholieren en studenten gratis
    Seizoen- en vriendenkaarthouders € 7.50


DordtYart biedt een groep geselecteerde kunstenaars bijna drie maanden lang een plek in de voormalige machinehal in Dordrecht om spelenderwijs te experimenteren. De bezoekers krijgen de unieke gelegenheid om de kunstenaars in hun werkproces te volgen en met hen daarover in gesprek te gaan. De openingsdagen zijn na te lezen op de website www.dordtyart.nl.

Wanneer?
21 mei 2018 van 15.00 tot 00.00 uur
Organisator
Dordtyart
Locatie:
Maasstraat 11
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.