Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

de Familie Bach: de Motetten

de Familie Bach: de Motetten

Gerard de Wit zet met zijn Dutch Baroque de motetten van familie Bach op de lessenaar. In Dordrecht luistert u op 25 mei in een warme ambiance naar deze bijzonder smaakvolle motetten. Natuurlijk worden beide concerten voorafgegaan door een informatieve inleiding. Ook dat is traditie bij Dutch Baroque!

Familie archief
Met deze motetten van de (verre) voorvaderen van Johann Sebastian Bach: Johann (1604-1673), Johann Christoph (1642-1703) en Johann Michael (1648-1694) blijkt weer hoe groot de muzikale bijdrage van de familie Bach aan de kerkmuziek in het zeventiende-eeuwse, protestante Duitsland was.
Dankzij deze bijzondere familie luisteren we vandaag de dag nog steeds naar deze prachtige motetten. Niet alleen schreven de Bach-componisten de partituren nauwkeurig op, ook beschreven ze nauwkeurig wanneer, en vooral hoe, ze welk stuk uitvoerden. Johann Ambrosius Bach verzamelde de partituren van al zijn familieleden. Zo ontstond het ‘Altbachisches Archiv’ . Zijn zoon Johann Sebastiaan Bach koesterde niet alleen zijn erfenis, maar voerde deze motetten ook uit.
Carl Philipp Emanuel, zijn zoon erfde het geheel weer op zijn beurt en gaf de verzameling liefdevol de naam Altbachisches Archiv.

Dubbelkorig
De muzikale familie Bach introduceerde in de motetten ook nieuwe elementen. Zo namen ze uit Italië bijvoorbeeld de dubbelkorigheid over, waarbij de motetten werden uitgevoerd met twee koren. Ook de tekstuitbeelding is vaak indrukwekkend. In de handen van Gerard de Wit en Dutch Baroque Vocal Consort levert het wonderschone vocale muziek op.

Kaarten zijn in de voorverkoop € 15,50 te bestellen via de website. Een concert bezoeken met uw kind(eren) is leuk. Een kaartje reserveren is niet nodig. Kinderen tot 12 jaar mogen namelijk gratis mee naar dit concert van Dutch Baroque. Natuurlijk krijgen studenten en senioren korting. Kaarten aan de deur zijn duurder.

De familie Bach
Augustijnenkerk, Dordrecht
Toelichting 19.00 uur
Aanvang concert 20.00 uur

Wanneer?
25 mei 2018 van 19.00 tot 00.00 uur
Organisator
Dutch Baroque
Locatie:
Augustijnenkerk, Voorstraat 216
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.