Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Dordt in Stoom

Dordt in Stoom

Dit is alweer de 18e keer AD Dordt in Stoom, het meest omvangrijke stoomevenement van Europa in Dordrecht. Jong en oud brengen dit laatste weekend van mei een bezoek aan de stad om te genieten van schepen, treinen, bussen en meer. Mis niets en koop voor historisch vervoer het Stoomrondje Dordt. De aftrap is op vrijdagavond met de Vlootschouw, een spektakel van een opening op het prachtige drierivierenpunt van Dordrecht. Komt dat zien!

Vrijdag 25 mei:
opening ‘AD Dordt in Stoom’ met vlootschouw

Vrijdagavond 25 mei wordt weer de Vlootschouw georganiseerd, het spectaculaire openingsnummer van Dordt in Stoom! AD Dordt in Stoom start met een stoomfluitenconcert om 20.00 uur. Vanaf het Groothoofd, de Merwekade èn op de oevers van Zwijndrecht en Papendrecht is dit spektakel te volgen.

Zaterdag 26 en zondag 27 mei:
Stoomevenement Dordt in Stoom

Het gigantische evenement is verspreid over twee gebieden in de stad. Het Stoomrondje Dordt is een dagkaart, die de bezoeker terug brengt in de tijd. Het Stoomrondje Dordt geeft toegang tot alle vervoermiddelen van de manifestatie. Inbegrepen zijn de stoomtrein, (historische) bussen, de toegang tot de Modelbouwshow, de bezichtiging van diverse schepen en (stoom-) rondvaarten. De dagkaart Stoomrondje Dordt is dan verkrijgbaar bij alle vertrekpunten. Er kan een rondreis worden gemaakt; het vertrekpunt is naar eigen keuze. Om alles te kunnen zien, is tenminste drie uur nodig!

In het schilderachtige havengebied nabij het Groothoofd en de Merwekade zijn tientallen stoomschepen, stoommachines en stoomwerktuigen te bezichtigen. Stoomboten maken rondvaarten op de rivier. Voor de kinderen rijden er miniatuur-stoomtreinen. Diverse (stoom-)schepen zijn opengesteld voor bezichtiging. Terrassen en muziek zorgen voor bruisende gezelligheid.

Deelnemers uit binnen- en buitenland tonen modelspoorbanen, miniatuurstoommachines en modelschepen in een grote modelbouwshow.

Toegang gratis m.u.v. het Stoomrondje

Wanneer?
Van 25 mei 2018 00.00 uur tot 27 mei 2018 00.00 uur
Organisator
Dordt in Stoom
Locatie:
Historisch havengebied en verschillende rijroutes door de stad
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.