Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Informatie avond: Chemobrein

Informatie avond: Chemobrein

De term ‘chemobrein’ is de laatste tijd volop in het nieuwsgeweest
Veel mensen hebben na een chemokuur of een andere behandeling van kanker last van klachten zoals geheugen- en concentratiestoornissen. Dit worden ook wel ‘cognitieve klachten’ genoemd. Hoe kan dit? Waar worden deze problemen door veroorzaakt?

Psychologen Vera van Berkel en Eline Brekelmans, werkzaam in het Albert Schweitzer ziekenhuis, geven in deze lezing antwoord op deze vragen. Ze leggen uit wat deze klachten in stand houdt en wat ú daaraan kunt doen.Ook krijgt u tips om in het dagelijks leven beter te leren omgaan hiermee, zodat u minder last heeft van de klachten.

“Het voordeel van een slecht geheugen is dat men van dezelfde goede dingen meer dan eens kan genieten.” (Nietzsche)

Inloophuis Helianthus is een inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten en is er voor alle inwoners van de Drechtsteden, Alblasserwaard en Hoekse Waard.

Voor informatie: zie www.inloophuishelianthus.nl/activiteiten-overzicht.

Wanneer?
29 mei 2018 van 19.30 tot 21.00 uur
Organisator
Inloophuis Helianthus
info@inloophuishelianthus.nl
Locatie:
Singel 28
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.