Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Workshop Archiefwijzer

Workshop Archiefwijzer

Tijdens deze workshops leer je aan de hand van verschillende thema’s alles over het archief en over zelf archiefonderzoek doen. De activiteit is gratis, maar meld je wel aan want het aantal plaatsen is beperkt.

Zaterdag 2 juni kunt u alles te weten komen over archiefonderzoek naar bedrijven. Tijdens deze Archief-wijzer vertelt het Regionaal Archief Dordrecht over bewaard gebleven bedrijfsarchieven, in het bijzonder die van productiebedrijven.

Behalve overheidsarchieven worden door het Regionaal Archief Dordrecht ook bedrijfsarchieven beheerd, verworven en toegankelijk gemaakt voor onderzoek. Denk bijvoorbeeld aan grote bedrijven uit de regio zoals de sloten- en brandkastenfabriek Lips en chocoladefabrikant Victoria. Wat is de reden dat het Regionaal Archief Dordrecht deze voortdurend toevoegt aan haar schatkamer? Wat voor soort stukken kunt u zoal tegenkomen en wat kunt u er precies mee? Archivist Jan Willem Nieuwold legt u er over uit.

Allerlei zaken worden belicht zoals de diversiteit, compleetheid en toegankelijkheid van de bronnen, de rol van particuliere archiefinstellingen zoals het Nederlands Economisch-Historisch Archief (NEHA). Ook worden enkele opvallende publicaties besproken die door archiefonderzoek tot stand zijn gekomen. De workshop wordt afgesloten met een reeks casussen uit de praktijk en er is voor de deelnemers enige ruimte om persoonlijke onderzoeksproblematiek te bespreken.

De workshop is geschikt voor een breed publiek en in het bijzonder interessant voor (amateur)onderzoekers met een belangstelling voor bedrijfsgeschiedenis, bedrijfseconomie en genealogie. De activiteit is gratis, maar aanmelden wordt aangeraden vanwege het beperkte aantal plaatsen.

Tijd 14:00 - 15:00 uur
Prijs gratis
Aanmelden en informatie via de website

Foto: Regionaal Archief Dordrecht - Groepsportret medewerkers van de Lips fabriek aan de Merwedestraat in de jaren '20 van de 20ste eeuw

Wanneer?
2 juni 2018 van 14.00 tot 15.00 uur
Organisator
Regionaal Archief
Locatie:
Hof 6
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.