Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Tentoonstelling Dampkring in Pictura

Tentoonstelling Dampkring in Pictura

Back to nature
Het landschap is al eeuwen een fascinerend onderwerp voor kunstenaars. Zo ook voor de kunstenaars die van 13 mei tot en met 17 juni hun werk in Pictura exposeren in de tentoonstelling Dampkring. Omar Koubâa en Benjamin Nachtwey proberen ieder op een eigen wijze het landschap te definiëren, bijvoorbeeld als betekenende ruimte, natuur, stadslandschap en droomlandschap. Bij Nachtwey zijn zijn visuele ervaringen voor de toeschouwer duidelijk herkenbaar, in tegenstelling tot Koubâa die een plek weergeeft die niet in de werkelijkheid te vinden is.

Nachtwey behandelt, als figuratieve schilder, de verschillende sferen van het dagelijks leven. Hij verdeelt de werken onder in hoofdstukken of contexten als de stad, media, reizen, tankstations, bos etc. Je kan hem eigenlijk zien als een ‘documentairemaker’ van zijn omgeving. In Pictura toont hij uitsluitend zijn natuurlijke leefomgeving. Hij zoomt in op zijn onderwerp en laat in een serie zijn reis door de natuur zien. Door zijn bijzondere uitsneden van het landschap kan je als toeschouwer met hem meereizen.  

Koubâa wil niet de directe werkelijkheid afbeelden, maar zoekt naar een transformatie. Zijn werken zijn opgebouwd uit verschillende lagen kleurige vlekken acrylverf. Koubâa volgt tijdens het schilderen zijn intuïtie en de vormen die ontstaan kunnen zich alleen openbaren tijdens het schilderen zelf. Gedurende het proces lijkt het of de verf het overneemt en het doek een eigen leven gaat leiden. Er ontstaat zo een droomlandschap. Omdat de werken zo groot zijn kan je als toeschouwer verdwalen tussen de ‘vlekken’.

Pictura is aan de Voorstraat 190-192 in Dordrecht te bezoeken op woensdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Foto: Serie Gräser grün - Benjamin Nachtwey

Wanneer?
Van 13 mei 2018 13.00 uur tot 17 juni 2018 17.00 uur
Organisator
Teekengenootschap Pictura
+31(0)78 6149822
info@pictura.nl
Locatie:
Voorstraat 190-192
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.