Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

1e Fietsfestijn op het Damplein

1e Fietsfestijn op het Damplein

Vandaag wordt het eerste Fietsfestijn op het Damplein georganiseerd. Dit fietsfestijn gaat over fietsveiligheid en het plezier van fietsen. Iedereen, van jong tot oud kan gratis deelnemen aan verschillende activiteiten.

  • Zo kun je je fiets laten afstellen,
  • ze laten graveren,
  • meedoen aan wedstrijden slowbiken en
  • proeffietsen op driewielers van MAIA.
  • Een fietskeuring is die dag ook mogelijk.
  • En... om 11.00 uur wordt Ruud Overes weggeschoten door wethouder Rik van der Linden. Hij zal voor Parkinson een fietstocht van 10.000 km maken en daarvoor gelden inzamelen.

De activiteiten zijn op het voetgangersgedeelte van het Damplein.


Open Nederlands Kampioenschap Slowbiking
Cycle Fun Productions komt dit jaar voor het eerst naar Dordrecht. In heel Europa verzorgen zij de Open Nederlandse Kampioenschappen Slowbiking. Vandaag vindt de vijfde voorronde plaats.

Het lijkt makkelijk, heel lang doen over een parcours van elf meter. Maar zonder de lijnen te raken en je voeten aan de grond te zetten, is veel concentratie nodig, balans en fietstechniek. Een enigszins geoefende slowbiker doet een minuut over die elf meter, maar het wereldrecord staat op maar liefst meer dan twee uur. Saai is zo’n contest helemaal niet, het is juist een spektakel. Een enthousiaste speaker zweept de deelnemers op en een muzikant die de race al improviserend muzikaal begeleid.

Het NK Slowbiking is niet alleen voor de geoefende langzaamfietsers, iedereen mag meedoen aan de voorronden. Aanmelding is ter plekke mogelijk. Meedoen is meteen een goede oefening in geduld hebben. Want in een tijd waarin alles sneller moet, is het bij slowbiking juist de kunst om géén haast te hebben. Dat geldt ook voor de toeschouwers. Kijken naar mensen die iets heel langzaam doen, is een vorm van onthaasten.

Per voorronde gaan de drie beste -dus langzaamste- slowbikers door naar de finale op 21 oktober in het MECC Maastricht tijdens de Euro Cycling XP. De winnaar krijgt een fiets, een Cheetah Bike. Meer informatie op de website

Wanneer?
30 juni 2018 van 10.00 tot 16.00 uur
Organisator
Fietsersbond
Locatie:
Damplein
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.