Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

DordtYart 2018 - studio | research | expo

DordtYart 2018 - studio | research | expo

In het laatste weekend van april gaan de deuren van de Biesboschhal open voor het nieuwe seizoen DordtYart 2018. Ook dit jaar sluit de kunsttentoonstelling aan bij de voorbije tijd, toen er in de hal nog werd gehamerd, geboord, gesleuteld, kortom: gecreëerd. Nu zijn het kunstenaars die in hun tijdelijke studio op zoek gaan naar nieuwe toepassingen en verhalen. Zij werken met klei, papier, elektronica, hout, licht en geluid. DordtYart biedt hen een plek om spelenderwijs te experimenteren en geeft daarmee ruimte aan verbeelding, intuïtie en vakmanschap. De bezoekers krijgen de unieke gelegenheid om de kunstenaars in hun werkproces te volgen en met hen daarover in gesprek te gaan.

De deelnemende kunstenaars aan DordtYart 2018 zijn:
Sander Breure & Witte van Hulzen, Kim Habers & Yvon Ariese, Edwin van der Heide, Inti Hernandez, Jan Kees van Kampen, Femke Schaap, Marloes van Son, Julien Thomas en Bram Vreven.

De kunstwerken en performances zijn tijdens het openingsweekend op 28 en 29 april te bezoeken, gedurende het pinksterweekend (van vrijdag 18 mei t/m maandag 21 mei) en daarna elke drie weken van vrijdag tot en met zondag en op 22 juli de finissage. De openingsdagen en tijden zijn na te lezen op de website.

De tentoonstelling wordt op 28 april om 15.00 uur geopend door Folkert de Jong. Ook wordt er een bijzondere performance gegeven door kunstenaar Julien Thomas en zijn de kunstenaars in hun nieuwe werkplaats aanwezig.

Vanaf 1 september staat DordtYart anderhalve maand in het teken van de hedendaagse geluidkunst tijdens de tentoonstelling Science of Sound.

Wanneer?
Van 28 april 2018 00.00 uur tot 22 juli 2018 00.00 uur
Organisator
Dordtyart
Locatie:
Maasstraat 11
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.