Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Jubileumconcerttour absolventen Dresdner Kreuzchor

Jubileumconcerttour absolventen Dresdner Kreuzchor

Al vier keer kwam er een bijzonder vocaal ensemble naar Nederland. Ook dit jaar zal er weer een concerttour plaatsvinden.
Dertien jonge mannen die hun school- en muziekopleiding hebben genoten aan het Kreuzgymnasium en het daaraan verbonden Kreuzchor in Dresden, vormden in 2009 het vocaal ensemble In voce veritas. Sindsdien maken zij jaarlijks ‘s zomers een concerttour door Duitsland en zij geven dan ook vaak concerten in Nederland. Het repertoire van dit ensemble is breed en omvat alle stijlperiodes. Als u van zuivere, geschoolde mannenstemmen houdt, moet u zeker komen luisteren.

Vrijdag 24 augustus
19.30 uur
Trinitatiskapel.
De entree is gratis
De opbrengst van de collecte is om de kosten te dekken die de Oost-Duitse zangers maken.


Achtergrondinformatie
Ieder jaar nemen de oudste jongens van het wereldberoemde Kreuzchor uit Dresden afscheid van het koor door zelfstandig een concerttournee door Duitsland te maken. Ze hebben dan hun diploma aan het Kreuzgymnasium behaald en aangezien het Kreuzchor daaraan is verbonden, is dat afscheid verplicht.

De dertien jongens die in 2009 afscheid namen, zijn echter nog steeds actief als ensemble, onder de naam "In voce veritas". Deze jonge mannen zijn niet zomaar de eersten de besten: het Kreuzchor staat op gelijke voet met het in Duitsland al net zo bekende Thomanerchor uit Leipzig, dat ooit door Johann Sebastian Bach werd geleid.

In augustus 2011 heeft “In voce veritas” voor het eerst enkele concerten in Nederland gegeven. Verwacht werd dat het de enige concerten in Nederland zouden zijn. De mannen waren echter blij verrast door de geweldige belangstelling van het Hollandse publiek. Het aangename verblijf in de Lage Landen was voor hen een goede reden om ook in 2012 weer concerten in Nederland te geven. Dit jaar doen ze voor de vijfde maal Nederland aan.

Foto: Dresdner Kreuzchor

Wanneer?
24 augustus 2018 van 19.30 tot 00.00 uur
Organisator
Dresdner Kreuzchor
Locatie:
Trinitatiskapel, Vriesestraat 22
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.