Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Zomerconcert ‘Canadezen in concert'

Zomerconcert ‘Canadezen in concert'

U hoort zaterdagmiddag 25 augustus 2018 schitterende Canadese en luchtige barok muziek voor viool, orgel en piano en zang. Het concert wordt verzorgd door André Knevel, orgel en piano en Alisa van Dijk, viool en zang als 6e concert in de Alisa van Dijk concertserie 2018. U hoort deze middag ook enkele improvisaties van André Knevel.

De organist André Knevel is geboren in Bussum. Reeds op zeer jonge leeftijd voelde hij zich tot het orgel aangetrokken. In 1975 emigreerde André Knevel naar Canada, waar hij in St.Catharines, Ontario, zijn onderkomen heeft. Hij is daar verbonden aan verschillende christelijke scholen als muziek docent. Tevens is hij ter plaatse kerkorganist. André Knevel heeft zijn orgelstudie voortgezet bij Dr. John Tuttle aan het Royal Conservatory in Toronto. Deze heeft André opgeleid voor het orgeldiploma B.

André Knevel maakt vele concertreizen door Canada, Amerika, Europa, en Zuid Afrika. Als veel gevraagd organist is hij jaarlijks op zomertournee in Nederland en Duitsland voor het geven van 30 tot 40 concerten. André staat bekend voor zijn improvisatie talent, en is voortreffelijk in het vertolken van “ de Grote Meesters”. Door zijn muzikale begaafdheid is André een begrip op de Europese en Noord-Amerikaanse orgelbank geworden. Ook schrijft hij muziek voor orgel. André heeft inmiddels een groot aantal cd’s op zijn naam staan.

Alisa van Dijk heeft jaren in Canada gewoond en heeft haar opleiding viool en zang in Den Haag en Groningen afgerond cumlaude. Tevens heeft zij muziekpedagogiek gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium en afgerond in 2016. Ze woont sinds september 2016 in Dordrecht en bouwt in deze stad een les en concertpraktijk op. Ze geeft tevens muziekles op een basisschool te Dordrecht en is verbonden aan diverse professionele orkesten. Alisa heeft velen concerten gegeven in Canada, Amerika en onlangs in Duitsland.

De Trinitatiskapel bevindt zich aan de Vriesestraat 22. U kunt voor een voordelig tarief parkeren in de nabijgelegen parkeergarage aan de Visstraat. Ook is de kerk makkelijk per fiets en vanuit Zwijndrecht met de pond te bereiken. De aanvang van het concert is 15:30 uur. De toegang is gratis wel is er een collecte voor de onkosten. Voor meer info zie www.alisavandijk.nl en www.andreknevel.com.

Wanneer?
25 augustus 2018 van 15.30 tot 00.00 uur
Locatie:
Trinitatiskapel, Vriesestraat 22
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.