Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Torenmuziekfestival | Concert Black & Beauty

Torenmuziekfestival | Concert Black & Beauty

Tijdens het Torenmuziekfestival Dordrecht 2018 treedt stadsbeiaardier Boudewijn samen met zijn dochter op. Zij vormen samen het duo Black & Beauty, een duo dat als missie heeft om de beiaard op een verfrissende en vrolijke manier onder de aandacht te brengen
Het concert begint om 19.00 uur met een bespeling van het carillon van het Grote Kerk. Later wordt het carillon van de stadhuistoren bespeeld.

Programma
19.00h Grote Kerk Black & Beauty (beiaard Grote Kerk)
19.45h Grote Kerkstoren Klokluiden voor vrijwilligers
20.00h Stadhuistoren Black & Beauty (Stadhuisbeiaard)

Let op: vanavond is het eerste concert niet op de Stadhuisbeiaard, maar op de beiaard van de Grote Kerstoren. Aansluitend volgt het klokluiden voor vrijwilligers. Klokkenluiders kunnen tijdens het ‘Open-Torenconcert’ alvast naar de Kaapstandzolder klimmen en daar wachten op verdere instructies van de beiaardier.

Neem een kijkje in de keuken van de beiaardier en maakt van dichtbij mee hoe de beiaard bespeeld wordt. De deur van de beiaardzolder staat voor jong en oud open. Mee neuriën op de sentimentele melodieën uit de wereld van de operette, het mag vanavond. Boudewijn Zwart laat een bonte mengeling horen van blije dansmuziek en ontroerende meezingers uit lang vervlogen tijden. Een lichtvoetig programma dat gevolgd wordt door het klokkenluiden voor vrijwilligers op de Kaapstandzolder. Daarna sluiten de deuren van de Grote Kerkstoren en begeven beiaardier en publiek zich naar de Stadhuisbeiaard, waar vader en dochter Zwart te horen zijn in een vrolijk concert voor de combinatie beiaard en piano.

Duo ‘Black & Beauty’ wordt gevormd door Boudewijn Zwart en zijn dochter Lydia. Zij willen als duo de beiaard op een verfrissende en vrolijke manier onder de aandacht brengen. Het programma van vanavond varieert van klassiek tot easy-listening. Lydia Zwart studeerde klassiek gitaar bij de Australische gitarist Peter Constant en piano bij de Russische pianiste Evelina Vorontsova. Na beiaardstudie bij haar vader behaalde zij in 2011 het Bachelor-diploma aan Carillon Instituut Nederland te Dordrecht. Zij speelde jarenlang als gitariste mee in het Nederlands Jeugd Gitaar Orkest o.l.v. Peter Constant . Lydia geeft beiaardvoorstellingen en lezingen voor jong en oud. 
Na afloop van het concert verschijnen vader en dochter op de omloop van het witte torentje.


Torenmuziekfestival 2018
Het programma van het 52e Dordtse Torenmuziekfestival is zeer de moeite waard. Het programmaboekje vindt u hier

Foto: Voorkant van het programmaboekje 2018 van het 52e Dordtse Torenmuziekfestival

Wanneer?
30 augustus 2018 van 19.00 tot 00.00 uur
Locatie:
Stadhuistoren / Grote Kerkstoren
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.