Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Workshop digitaal archiveren voor particulieren en verenigingen

Workshop digitaal archiveren voor particulieren en verenigingen

Tijdens deze workshops leer je aan de hand van verschillende thema’s alles over het archief en over zelf archiefonderzoek doen. De activiteit is gratis, maar meld je wel aan want het aantal plaatsen is beperkt.

Onze moderne geschiedenis wordt vooral digitaal vastgelegd: digitale dossiers, foto’s, film, e-mails en websites. We corresponderen als burger digitaal met instanties. Ook verzenden en ontvangen we documenten zoals facturen, energienota’s, nieuwsbrieven, jaarverslagen en beeldmateriaal overwegend digitaal. Hoe houden we deze stroom aan documenten inzichtelijk?

In deze Archief-wijzer workshop bespreekt het Regionaal Archief Dordrecht het archiveren en beheren van digitale documenten, van uzelf of uw vereniging. Hoe houden we deze alsmaar toenemende stroom aan digitale documenten, foto’s en video’s toegankelijk? Hoe en waar kunnen we onze digitale bestanden zodanig opslaan, dat we die voor langere tijd kunnen bewaren en de informatie die we nodig hebben kunnen terugvinden?

Een aantal basisbeginselen voor een goed digitaal archief worden behandeld. Daarnaast krijgt u tips, voorbeelden en richtlijnen hoe u een digitaal archief kunt aanmaken en beheren. Ook krijgt u hulp bij het bepalen welke digitale documenten en objecten archiefwaarde hebben en wat correct kan worden vernietigd.

De Archief-wijzer digitaal archiveren is vooral interessant voor secretarissen/archivarissen van bijvoorbeeld verenigingen en stichtingen en voor particulieren die een eigen digitaal (familie)archief vormen. Natuurlijk is ieder ander met belangstelling voor dit thema ook van harte welkom.

De activiteit is gratis te bezoeken, maar er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Vooraf aanmelden kan via www.regionaalarchiefdordrecht.nl/activiteiten

Tijd 14:00 - 15:00 uur
Prijs gratis
Aanmelden en informatie via de website

Wanneer?
1 september 2018 van 14.00 tot 15.00 uur
Organisator
Regionaal Archief
Locatie:
Hof 6
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Hof
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.