Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Regie in de Regio - Jeugdhulp doen we samen

Regie in de Regio - Jeugdhulp doen we samen

Over lokale en regionale cliëntenparticipatie van jongeren en ouders. Geef je mening en deel je ervaringen met ons!

Wat is cliëntenparticipatie eigenlijk? Wij bedoelen het betrekken van cliënten, (pleeg)ouders en jongeren of hun vertegenwoordigers bij het beleidsproces van de gemeente.

‘Jeugdhulp doen we samen’
Sinds 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de toewijzing van zorg en ondersteuning aan jeugdigen en hun ouders. Hoe werkt het lokale en regionale beleid uit op de werkvloer? Dat noemen we de uitvoering. En wat merken we daar nu eigenlijk van in onze gezinnen? Die laatste vraag staat voor ons centraal. Voor een succesvolle uitvoering is het betrekken van de ‘mensen om wie het gaat’ bij de ontwikkeling, uitvoering en evaluatie van beleid van groot belang.

De lokale en regionale participatie van jongeren en ouders is nog niet overal goed van de grond gekomen. In het kader van ‘Jeugdhulp doen we samen’ vragen we jullie meningen over en ervaringen met cliëntenparticipatie. Wat gaat er goed, wat kan er beter en vooral hoe kan het beter?

Bijeenkomst cliëntenparticipatie
Wanneer: woensdag 5 september, 18.00-20.30 uur.
Tussen 18.00-18.45 uur genieten we gezamenlijk van een overheerlijk buffet.
Om 18.45 uur gaan we met elkaar in gesprek.

Waar: de Ontmoetingsruimte van Wijkcentrum De Koloriet, Jacob Marisstraat 70, 3314 TK Dordrecht.
Gastheer voor deze avond is Michiel van der Vlies, bestuurder van de MEE Plus Groep.
Kosten: gratis.
Aanmelden: mail vòòr 29 augustus naar bijeenkomsten@zorgbelang-zuidholland.nl met vermelding van je naam en de datum ‘5 september’. In verband met het bestellen van het buffet is aanmelden noodzakelijk!

Wie: iedereen is welkom, in het bijzonder ouders en jongeren uit de gemeenten Alblasserdam, Binnenmaas, Cromstrijen, Dordrecht, Giessenlanden, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Korendijk, Leerdam, Molenwaard, Oud-Beijerland, Papendrecht, Sliedrecht, Strijen, Zederik en Zwijndrecht.

Wanneer?
5 september 2018 van 18.00 tot 20.30 uur
Locatie:
Wijkcentrum De Koloriet, Jacob Marisstraat 70
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.