Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

IVN Publiekswandeling Dordt Monumenteel

IVN Publiekswandeling Dordt Monumenteel

In het kader van Dordt Monumenteel, nemen twee IVN gidsen u zondag 9 september mee met een wandeling door het aan monumenten rijke Wantijpark.

Het Wantijpark, ooit opgezet in het kader van de werkverschaffing in de jaren dertig van de vorige eeuw, is in het Dordtse straatbeeld nauwelijks meer weg te denken. Mede dank zij de Speeltuin en de Paddenstoel is het park een van de Dordtse trekpleisters. Ook de ‘Parkies’ en uiteraard Wantijpop doen een goede duit in het toeristische zakje Maar het park is veel meer dan een attractie, het wordt gekenmerkt door verschillende monumenten zoals onder andere de tuinmanswoning en het elektriciteitsgebouw.

Tijdens de gratis wandeling, die ongeveer twee uur duurt, wordt er behalve bij de monumenten, ook stil gestaan bij allerlei mooie plekjes die het park te bieden heeft. ‘Denkend aan alles wat groeit en bloeit en ons steeds weer boeit’, aldus dr. Fop I. Brouwer, Nederlands bioloog en radio-presenator in de jaren 60 en ‘70 van de vorige eeuw.

Het vertrek is vanaf de Baden Powellaan om 14.00 uur

Foto: W. van Houwelingen

Wanneer?
9 september 2018 van 14.00 tot 16.00 uur
Organisator
IVN Dordrecht
Locatie:
vertrek vanaf de Baden Powellaan
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.