Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

The Movies - The Children Act

The Movies - The Children Act

FilmClub The Movies kiest als eerste film van dit nieuwe seizoen voor The Children Act met in de hoofdrol Emma Thompson
Een gerespecteerd rechter, gespeeld door Oscar-winnares Emma Thompson krijgt te maken met een ingewikkelde zaak. Zij staat bij het Hooggerechtshof bekend om haar weloverwogen uitspraken binnen het familierecht, maar de toewijding voor haar vak gaat ten koste van haar huwelijk.

De 17-jarige Adam (Fionn Whitehead, van de film Dunkirk) heeft leukemie en zal zonder een bloedtransfusie niet lang meer leven, maar omdat hij Jehova’s getuige is, weigert Adam deze ingreep. De rechter moet besluiten of hij te jong is om zelf over leven en dood te beslissen of dat het recht op vrije wil toch zwaarder weegt. Haar uitspraak heeft hoe dan ook grote gevolgen voor hen allebei.
De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Booker-Prize winnaar Ian McEwan (Atonement), die ook het scenario schreef voor de film.

De film wordt in The Movies vertoond op maandag 17 september om 19.30 uur en wordt ingeleid door een lid van de filmclub. Na afloop van de voorstelling is er gelegenheid om onder het genot van een drankje nog even na te praten over de film. Tickets (inclusief drankje) € 11,00. Cinevillepas en Strippenkaart zijn geldig met een bijbetaling van € 2,50.

FilmClub The Movies Dordrecht draait haar vijfde seizoen. Met en voor meer dan 120 leden presenteert de FilmClub deze keer een voorpremière. Aan het lidmaatschap zijn geen kosten verbonden en de films zijn voor iedereen toegankelijk.
Reserveren is mogelijk via www.moviesclubdordt.nl.

Wanneer?
17 september 2018 van 19.30 tot 00.00 uur
Organisator
The Movies Dordrecht
Locatie:
Nieuwstraat 60-62
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.