Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

3e Inspiratiebijeenkomst in de stad

3e Inspiratiebijeenkomst in de stad

HBO Drechtsteden organiseert in 2018 een reeks inspiratiebijeenkomsten in de stad. Het doel is inwoners van de Drechtsteden, relaties en studenten te enthousiasmeren en te inspireren met actuele wetenswaardigheden binnen het vakgebied van de psychologie. De derde inspiratiebijeenkomst is op 19 september 2018 en heeft als thema Nudging: hoe een klein duwtje in de rug menselijk gedrag beïnvloedt.

Tijdens deze avond neemt Pelle Guldborg Hansen, gedragswetenschapper aan de universiteit van Roskilde en aan de universiteit van Zuid Denemarken, je mee in de wereld van de gedragskunde. Hij laat zien hoe bedrijven en overheden de inzichten uit de deze wetenschap, goedschiks of kwaadschiks, gebruiken én hoe ze kunnen bijdragen aan de oplossing van een aantal prangende maatschappelijke problemen. Maar ook hoe kleine dagelijks keuzes beïnvloed kunnen worden: neem je de trap of de lift? Welke route kies je in een winkel of door het centrum van een stad? Welk eten kies je op een buffet?

De afgelopen 50 jaar heeft de gedragskunde ons veel geleerd over hoe irrationele factoren ons gedrag, als burger, medewerker, consument of privépersoon beïnvloeden. Dat we steeds meer weten over waarom mensen vaak irrationaal gedrag vertonen, maakt het ook mogelijk om die kennis actief te gebruiken om gedrag te veranderen.

Aanvang is 20:00 uur, met een inloop vanaf 19:30 uur.
Toegang is gratis, reserveren kan via www.hbodrechtsteden.nl/nudging

Wanneer?
19 september 2018 van 20.00 tot 00.00 uur
Organisator
HBO Drechtsteden
Locatie:
in het Energiehuis | Ketel 1, Noordendijk 148
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.