Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Presentatie nieuwe Dordtse poëziebundels

Presentatie nieuwe Dordtse poëziebundels

Op zondag 23 september van 15.00 tot ongeveer 17.30 uur is de presentatie van de gedichtenbundels "Heimwee" van Jan van der Geer en "Hemeltranen" van Esther de Beunin. De presentatie vindt plaatst in Galerie De Compagnie. Tevens wordt de bloemlezing Dichters van Dienst (Studio de Witt) gepresenteerd.


Met Hemeltranen en Heimwee verlangen naar vroeger

Jan van der Geer schrijft poëzie en korte verhalen. Afwisselend over serieuze zaken, maar ook over bizarre onderwerpen.
In Heimwee, deze tweede dichtbundel van hem, laat hij zich van zijn gevoelige kant zien. Hij ontroert met gedichten over verlies en verlangen, geeft blijk van grote liefde voor alledaagse dingen, maar schuwt het ‘scherpe woord’ niet. Met bijvoorbeeld Hij was blauw laat hij op een luchtige wijze blijken nog in contact te zijn met de knettergekke kant van zijn leven. In 2012 publiceerde hij bij uitgeverij Liverse de dichtbundel Niemand verdwijnt. Twee jaar later verscheen bij dezelfde uitgever de korte verhalenbundel Wakker in een droom.

In haar debuut Hemeltranen, toont Esther de Beun met tere en emotionele poëzie haar empathie en ook haar betrokkenheid bij anderen. Het thema verlies en de angst om te verliezen wordt regelmatig beschreven. In haar liefdesverklaringen vertelt ze zonder dralen en onomwonden hoe het zit met gevoelens en verlangen. Hemeltranen is een bundel die je in je hart raakt en je beslist niet onberoerd zal laten.

Wanneer?
23 september 2018 van 15.00 tot 17.30 uur
Locatie:
Galerie De Compagnie, Kuipershaven 21
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.