Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Geloofsverdieping: De ene Bijbel is de andere niet

Geloofsverdieping: De ene Bijbel is de andere niet

De volgende avond geloofsverdieping staat gepland op dinsdag 23 oktober om 20.00 uur in de Titus Brandsma Gedachteniskapel. Te gast is dr. Harm van Grol, gepensioneerd universitair docent Oude Testament aan de Faculteit Katholieke Theologie van de Universiteit Tilburg.

De ene Bijbel is de andere niet
Welke Bijbel wilt u, een katholieke of een protestantse? Dat lijkt een onnozele vraag, maar er is verschil. Merkwaardig voor een boek, zeker zo’n gewichtig boek. We gaan deze avond op zoek naar de verschillen, maar belangrijker is de vraag naar de historische en theologische achtergronden. Dat levert onverwachte inzichten op en spannende verhalen. Die zullen ons brengen van Jeruzalem naar Alexandrië en van Wittenberg naar Genève. We maken mee hoe kerkvader Origenes de Bijbel redt en we vragen ons af wat de reformatoren bezield heeft. Trouwens, heeft u zich wel eens afgevraagd hoe de Bijbel eruit zag waaruit Jezus heeft voorgelezen in de synagoge?

Het belooft een boeiende en interessante avond te worden. U bent voor deze avond geloofsverdieping van harte uitgenodigd. Iedere geïnteresseerde is welkom. Neem gerust iemand mee. Aanmelden is niet nodig.

Foto: dr. Harm van Grol

Wanneer?
23 oktober 2018 van 20.00 tot 00.00 uur
Organisator
Katholiek Drechtsteden
Locatie:
Titus Brandsma Gedachteniskapel, Nolensweg 8
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.