Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Expositie IN THE PICTURE in Pictura

Expositie IN THE PICTURE in Pictura

IN THE PICTURE is een overzicht van schilderijen en tekeningen van Han Klinkhamer en Marja de Raadt. Zowel voor Klinkhamer als De Raadt is de natuur de belangrijkste bron van inspiratie en speelt vergankelijkheid een grote rol.

Han Klinkhamer is een landschapschilder, hij volgt een werkwijze van materiaal opbrengen, weg schrapen, opvullen en overschilderen. De landschappen van Klinkhamer zijn het eindresultaat van een wordingsproces. Het werk balanceert tussen herkenbaarheid en abstractie, maar er blijft altijd een referentie naar het centrale thema: het rivierenlandschap waarin hij woont en werkt.

In het werk van Marja de Raadt is de vergankelijkheid zichtbaar in de schedels en zonnebloemen. De zonnebloem is een metafoor van de ‘human condition’. Er wordt geen verschil gemaakt tussen het verloop van geboorte, leven en dood van de zonnebloem en van de mens. Naast een overzicht van schilderijen wordt de serie gouaches ‘Zelfportret als Zonnebloem’ getoond. De titel komt voort uit de gedachte dat er een wisselwerking plaats vindt tussen zonnebloem en kunstenaar.

U bent van harte uitgenodigd voor de opening op zaterdag 29 september om 17 uur.

Wanneer?
Van 29 september 2018 00.00 uur tot 4 november 2018 00.00 uur
Organisator
Teekengenootschap Pictura
+31(0)78 6149822
info@pictura.nl
Locatie:
Voorstraat 190-192
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.