Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Tentoonstelling: 'Glas door de eeuwen heen

Tentoonstelling: 'Glas door de eeuwen heen

In het Patriciërshuis is de tentoonstelling: ''Glas door de eeuwen heen'' te bezichtigen. Het betreft een samenwerkingsverband van zes privé collectioneurs die allen een passie hebben voor glasobjecten die eeuwen geleden zijn vervaardigd. Zes glasvrienden die een deel van hun collectie tijdelijk in bruikleen hebben afgestaan t.b.v. deze bijzondere tentoonstelling. Glas dat normaliter alleen achter de voordeur staat opgesteld is nu voor de bezoekers aan het Patriciërshuis zichtbaar. Van Grieks glaswerk uit de 6e eeuw voor Chr. tot en met een champagneglas uit de 20e eeuw. Flesjes die 2500 jaar geleden werden meegegeven als een grafgift aan de overledene; een glazen urn met de botresten van een Romeinse vrouw van midden dertig uit de 1e eeuw AD; een aantal delen van een Romeins glazen tafelservies uit de 2e-3e eeuw AD, alsmede een grote glazen schenkkan met twee drinkglazen uit de 4e eeuw AD, een zeldzame Merovingische tuimelbeker uit de 8e eeuw AD en een schitterende glazen karaf met stopper en twee drinkglazen uit ca.1850. Totaal zijn er ca. 160 onvoorstelbaar bijzondere glasvoorwerpen te zien. Om die reden een bezoek aan het Patriciërshuis zeker waard.

Wegens groot succes is de tentoonstelling met ruim een maand verlengd, nu tot en met 11 november 2018. Wilt u met vrienden, familie of alleen rondgeleid worden door de gastcurator van de tentoonstelling, Hans van Rossum, dan kan dat uiteraard en via de website www.dordtspatriciershuis.nl kunt u, onder het kopje ''rondleidingen'', een afspraak met hem maken. Hij vertelt u over het ontstaan van het glas, de diverse glastechnieken die de Romeinen hebben toegepast, waar het glaswerk voor heeft gediend en tal van andere interessante zaken. Zo maakt u kennis met het verhaal achter het eeuwenoude glas.

Het museum aan de Maas is geopend van woensdag tot en met zondag, van 13.00 - 17.00 uur. Met een museumkaart heeft u gratis toegang.

Wanneer?
Van 17 september 2018 13.00 uur tot 11 november 2018 17.00 uur
Organisator
Dordts Patriciershuis
078 843 87 46
info@dordtspatriciershuis.nl
Locatie:
Wolwevershaven 9
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.