Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Geloofsverdieping - Het fenomeen bidden

Geloofsverdieping - Het fenomeen bidden

Vanavond is er weer een avond geloofsverdieping in de Titus Brandsma Gedachteniskapel. Gastspreker is drs. Rob Veerman. Het thema van deze avond is: Het fenomeen bidden

Bidden is misschien wel de meest kenmerkende uitdrukking van geloof. De Franse katholieke filosoof Jean-Louis Chrétien (1952) heeft dit religieuze fenomeen nauwgezet willen beschrijven om ons te helpen ontdekken wat er gebeurt wanneer wij bidden. Waar komen de woorden vandaan die wij bidden en hoe wordt ons gebed verhoord? Chrétien beschrijft wat hij aan de dag ziet komen in ons bidden. Hij gaat onder andere te rade bij grote christelijke denkers als Augustinus en Thomas van Aquino. Door terug te keren naar het fenomeen van het bidden zelf, biedt Chrétien een verfrissende, maar ook verdiepende blik op ons bidden dat ons geloof zeker kan verrijken.

Jean-Louis Chrétien is hoogleraar Geschiedenis van de filosofie van de Late Oudheid en de Middeleeuwen aan de Université Sorbonne te Parijs. Hij heeft meerdere boeken op zijn naam staan. Rob Veerman (1965) is wijsgerig theoloog en geestelijk verzorger in de (penitentiaire) psychiatrie en de revalidatiezorg. Veerman is een kenner van het werk van Chrétien en heeft een van zijn boeken in het Nederlands vertaald.

Het belooft een boeiende en interessante avond te worden. U bent voor deze avond van harte uitgenodigd. Iedere geïnteresseerde is welkom. Neem gerust iemand mee. Aanmelden is niet nodig. Wij organiseren deze avond in samenwerking met Karmelkring Elia. Na afloop van de lezing vragen wij een vrijwillige financiële bijdrage ter bestrijding van de onkosten.

Foto: Rob Veerman

Wanneer?
27 november 2018 van 20.00 tot 00.00 uur
Organisator
Parochie Heilige Theresia van Avila
Locatie:
Titus Brandsma Gedachteniskapel, Nolensweg 8
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.