Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Bezoek/rondleiding Dordtse Kunstschilder met Inloophuis Helianthus

Bezoek/rondleiding Dordtse Kunstschilder met Inloophuis Helianthus

René de Jong werd in 1953 geboren in het historisch havengebied van Dordrecht. Zijn artistiek talent erfde hij van zijn vader, die tekenaar en pastellist was van Dordtsestadsgezichten en Franse landschappen. In zijn ouderlijk huis genoot de aankomend kunstenaar één van de meest schitterende uitzichten die er in deze stad te vinden zijn.

Vanuit het atelier in zijn ouderlijk huis – ‘dit huys, op de hoeck van S’ Joost genaemt’ – had hij een gevarieerd uitzicht richting Nieuwe Haven en Wolwevershaven met daarboven de typisch Dordtse wolkenluchten die in vele variaties voorbij gleden. Precies daar waar het Dordtse licht het mooist is, kon hij een start maken met zijnkunstenaarscarrière.Het is daarom ook te begrijpen dat het werk van René de Jong een romantische en esthetische uitstraling heeft, zelfs in zijn meest expressieve werken.

Kosten; € 5,00
Let op: De start van de rondleiding is om 10.30 uur. U dient uiterlijk 10.15 uur bij het Inloophuisaanwezig te zijn voor vertrek naar het atelier. Aansluitend lunch.

Zie voor informatie, kosten en inschrijving: www.inloophuishelianthus.nl/activiteiten-ovezicht.

Inloophuis Helianthus is er voor alle inwoners van de Drechtsteden, Alblasserwaard en Hoekse Waard

Wanneer?
2 februari 2019 van 10.15 tot 13.30 uur
Organisator
Inloophuis Helianthus
info@inloophuishelianthus.nl
Locatie:
Singel 28
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.