Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Vrouwendag Wiki-a-thon - Amnesty International Dordrecht

Vrouwendag Wiki-a-thon - Amnesty International Dordrecht

Propaganda, leugens en smaadcampagnes. Dit zijn enkele machtsmiddelen die regeringen overal ter wereld inzetten om mensen zwart te maken die opkomen voor mensenrechten. Op Internationale Vrouwendag (8 maart a.s.) organiseert Amnesty International Dordrecht een Wiki-a-thon bij ‘Dutch in Dordrecht’ (Vest 177, Dordrecht), van 15.00 tot 20.00 uur. We maken dan voor zoveel mogelijk vrouwelijke activisten een Nederlands- of Engelstalige pagina aan op Wikipedia, omdat zij extra kwetsbaar zijn.

Vrouwelijke activisten zijn extra kwetsbaar
De activiteiten van vrouwelijke activisten staan vaak op gespannen voet met tradities en ideeën over wat vrouwen wel en niet mogen doen. Amnesty International en Wikipedia werken samen om hen te steunen. Met een Wikipedia-pagina geven we deze vrouwen een gezicht en geven we hun belangrijke werk bekendheid. In één op de drie gevallen verbetert de situatie van de mensen voor wie Amnesty zich inzet. Bekijk alle resultaten van de afgelopen tijd op amnesty.nl/wat-we-doen.

Kom in actie!
Dus kom in actie. Neem je laptop mee naar de locatie. Wij zorgen voor een korte presentatie over hoe je een goed Wikipedia-artikel schrijft, en rond etenstijd is er soep met een broodje. Je kunt je aanmelden voor de Vrouwendag Wiki-a-thon via de Facebook-pagina van Amnesty International Dordrecht (onder 'evenementen').

Mannen zijn uiteraard ook van harte welkom! Als je met de auto komt: parkeren voor de deur kan maar gedurende 40 minuten, dus kies bijvoorbeeld voor parkeergarage De Drievriendenhof.

Wanneer?
8 maart 2019 van 15.00 tot 20.00 uur
Organisator
Amnesty International Dordrecht
Locatie:
Dutch, Vest 177
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.