Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Start reeks Grand Tour, langs steden waar de kunst tot bloei kwam

Start reeks Grand Tour, langs steden waar de kunst tot bloei kwam

In de vijf weken voor pasen wordt de reeks “Grand Tour, langs steden waar de kunst tot bloei kwam” in Dordrecht herhaald, nu op een ander weekmoment. De belangstelling voor deze reeks was groot maar niet iedereen kon op maandagmiddag. Nu is het op woensdagavond.

De korte reeks gaat op een heel speciale manier door de kunstgeschiedenis.
Het is alsof we op reis gaan, en we kiezen steeds plaatsten waar net op dat moment – we zijn in gedachten eeuwen terug in de tijd – iets gebeurde in de kunst dat van grote betekenis was. De titel van de cursus is ontleend aan het fenomeen Grand Tour, een bijzonder soort reis die vooral in de achttiende eeuw in zwang kwam. Men reisde naar verre en antieke oorden om kunst te bewonderen en tegelijk als het ware gelouterd en gevormd te worden door de schoonheid en (niet te vergeten) de wonderbaarlijkheid van al het moois. Ons woord toerist stamt van de Grand Tour, maar zelfs de wetenschappelijke discipline van de kunstgeschiedenis komt er voor een deel uit voort.

Meer informatie via de website van ToBe
Annenies Keur verzorgt de lessen.
Prijs voor 5 lessen: Euro 90,-
Inschrijven via email

Wanneer?
20 maart 2019 van 19.30 tot 21.30 uur
Organisator
Kunsthistorica drs. Annenies Keur
annenies.atelier@gmail.com
Locatie:
Locatie Energiehuis, Noordendijk 148
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.