Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Informatieavond: Samen energie besparen in Dordtse Lego woningen

Informatieavond: Samen energie besparen in Dordtse Lego woningen

Drechtse Stromen zet sterk in op energie besparen. De stichting voor en door burgers ziet kansen voor de 700 Lego woningen in Dordrecht om dat gezamenlijk op te pakken. Op 26 maart is hierover een bijeenkomst om de belangstelling te peilen.

Uit een eerste onderzoek naar deze woningen in de Dordtse wijk Sterrenburg blijkt dat ze veel energie verliezen door onvoldoende isolatie van de muren, daken en vloeren. Ook het comfort laat hierdoor te wensen over.

De Lego woningen lenen zich erg goed voor een gezamenlijke aanpak. De platte daken kunnen goed geïsoleerd worden, eventueel in combinatie met zonnepanelen. Omdat spouwmuurisolatie niet mogelijk is, kan worden gedacht aan een schil aan de buitenzijde. Door het grote aantal woningen kunnen de kosten sterk worden gedrukt en kan gezocht worden naar aantrekkelijke financieringsvormen.

Energieambassadeurs (vrijwilligers) willen bewoners informeren over de bevindingen en de mogelijkheden en peilen of er genoeg belangstelling is om samen met bewoners een plan van aanpak te maken. Ook delen bewoners die al maatregelen hebben genomen en hun ervaringen.

De bijeenkomst wordt gehouden in de Ontmoetingskerk. Graag vooraf aanmelden via email.

Wanneer?
26 maart 2019 van 20.00 tot 00.00 uur
Organisator
Drechtse Stromen
Lego@drechtsestromen.net
Locatie:
in de Ontmoetingskerk, Slangenburg 2
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.