Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Dordrecht energieneutraal: hoe gaan we het echt halen?

Dordrecht energieneutraal: hoe gaan we het echt halen?

We zijn het aan onze planeet en toekomstige generaties verplicht om de uitputting en de opwarming van de aarde te stoppen. Wereldwijd is actie nodig, maar ook op lokaal niveau – en dus ook in Dordrecht! Een belangrijke bijdrage kan worden geleverd door de Energietransitie. De bestaande plannen van het College van B&W voor deze transitie zijn echter niet concreet genoeg: we lopen het risico het gestelde doel om in 2050 energieneutraal te zijn niet te halen.

GroenLinks vindt dat bestaande plannen snel veel concreter gemaakt moeten worden. Met iedereen die deze ambitie deelt, willen we op 27 maart graag het gesprek aan gaan. De avond vindt plaats bij The Movies, Nieuwstraat 60-62 te Dordrecht en duurt van 19:00 tot 22:00 uur. Op de agenda staan vier vragen:

1. Wat is een realistisch en geloofwaardig tijdpad om energieneutraal te worden?
2. Welke maatschappelijke steun en initiatieven zijn er al en hoe kunnen die worden versterkt?
3. Welke concrete maatregelen zijn nodig of gewenst?
4. Met welke randvoorwaarden moet rekening gehouden worden en hoe?

Deze vier vragen zullen, na een korte inleiding, interactief worden besproken onder leiding van dagvoorzitter Lars Sørensen. De bijeenkomst zal worden afgesloten met een borrel die ruimte biedt tot informeel uitwisselen.

Meer informatie vindt u op de website

Wanneer?
27 maart 2019 van 19.00 tot 22.00 uur
Organisator
GroenLinks Dordrecht
Locatie:
The Movies, Nieuwstraat 62
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.