Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

De bezem door de binnenstad

De bezem door de binnenstad

Dordrecht maakt zich op voor een nieuw evenementenseizoen. De gemeente wil met een schone stad beginnen en heeft een grote schoonmaak georganiseerd. Op vrijdag 29 maart haalt zij samen met HVC, Dordtse doorpakkers en ondernemers de bezem door de binnenstad.

De schoonmaak vindt plaats op de slotdag van de actieweek Dordt Schoon, georganiseerd door duurzaamheidscentrum Weizigt. Gewapend met prikkers en afvalzakken trekken de deelnemers aan de schoonmaakactie het centrum in. Onder hen tien Dordtse doorpakkers, bewoners die regelmatig in hun wijk vuil prikken en zo bijdragen aan een schone stad.

Veegwagens
HVC zet drie veegwagens in om de stoepen schoon te maken. AMC haalt stickers van lantaarnpalen en verwijdert graffiti. Ook de firma Krinkels en het Buurt Service Team (BST) komen in actie. BST voorziet de deelnemers van prikstokken en afvalzakken. Iedereen die meehelpt, is herkenbaar aan een hesje met de slogan ''n Schone stad, je hebt het zelf in de hand'.

Hulp welkom
De schoonmakers verzamelen zich vrijdag om 10.00 uur in de hal van het Stadskantoor aan de Spuiboulevard 300 waar wethouder Marco Stam hen zal toespreken. Bewoners die willen aansluiten, zijn van harte welkom. Ze kunnen zich aanmelden bij projectmanager vitale wijken Wilma Wubben via telefoonnummer 14078. Alle deelnemers krijgen een hesje, prikkers en afvalstokken.

Smakelijk bedankje
De schoonmaakactie eindigt rond 12.30 uur bij Bakker Bart. Daar wordt de schoonmakers als dank voor hun inzet koffie met wat lekkers aangeboden.

Wanneer?
29 maart 2019 van 10.00 tot 12.30 uur
Organisator
Gemeente Dordrecht
Locatie:
in de hal van het Stadskantoor aan de Spuiboulevard 300
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.