Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Bevrijdingsrock 2019

Bevrijdingsrock 2019

Dit jaar valt Bevrijdingsdag op een zondag. Ook nu zal het festival verspreid over verschillende locaties in de Dordtse binnenstad te beleven zijn.Deze opzet was de afgelopen jaren een groot succes.

  • Nieuwkomer op Bevrijdingsrock is de Kunst- en Antiekmarkt op het Nieuwkerksplein. Hier speelt om 14.00 uur Motörboat. Zij spelen de beste rockcovers. Op de markt spelen zij een aangepaste, wat rustigere set.

  • Vanaf 15.00 uur draaien de dj’s van Vinyl Debiel de lekkerste muziek in Café De Tijd, uiteraard uitsluitend van warm klinkend vinyl!

  • Om 15.30 uur begint bij Café De Vrienden de band Fash. Fash is een rock/bluesband met een vleugje funk op een bedje van punkmuziek.

  • In Café ’t Peerdt spelen vanaf een uur of vijf Koos Kap en Ron Stolk onder de naam The Rockshots de leukste covers van het jaar nul tot nu. Twee zeer leuke en virtuoze zanger/gitaristen die steevast voor een geweldige sfeer weten te zorgen.

  • Om 18.00 uur in Café The Hide Away: LeBrock! LeBrock  is  een verzameling van vier eigenwijze muzikanten met een gezonde  rockverslaving en een eigenzinnig rock repertoire: altijd nét even  anders, maar altijd origineel ! Stevig en strak met als doel de essentie van de nummers vol te raken.Het verrassingselement speelt een belangrijke rol in het repertoire: van  de hippies van Jefferson Airplane tot Muse en van de stadionrock van U2  tot de krautrock van de Scorpions. Kortom  LeBrock is altijd afwisselend, nooit voorspelbaar.

  • Ook om 18.00 uur, maar dan in Cafe ’t Avontuur, speelt NoPoint.NoPoint is een no-nonsense rock band die een mix van classic rock- en popcovers speelt. Sommige nummers worden letterlijk nagespeeld, andere nummers krijgen een behoorlijke "twist". In ieder geval is het eindresultaat altijd behoorlijk rockend en soms een tikje bluesy. Van ABBA tot AC/DC, van Gruppo Sportivo tot Golden Earring, voor NoPoint is het allemaal geen punt. Een dynamische podiumpresentatie, een solide ritmesectie, meerstemmige zang en een flinke dosis humor en relativeringsvermogen zijn zomaar wat kenmerken van NoPoint. Vijf door de wol geverfde muzikanten uit Zeeland en Zuid-Holland die in de klassieke rockbezetting van drums, bas, gitaar, meer gitaar, zang en natuurlijk kazoo de klok op rock zetten!

  • In Café De Vrijheid vanaf 22.00 uur het tweede optreden op deze dag van Motörboat. Na eerdere zeer enthousiast ontvangen optredens in o.a. ’t Avontuur, Big Rivers, Dolhuis en Elektra nu in De Vrijheid: Motörboat! Het repertoire van Motörboat bestaat uit zo’n veertig covers op naam van de grote bands uit de seventies, zoals Deep Purple, Judas Priest, Black Sabbath, UFO, Iron Maiden, Thin Lizzy, Kiss, etc.

  • Traditiegetrouw de afsluiter bij Cafe Arina.Hier speelt vanaf 22.00 uur Mudbone.Mudbone vind haar oorsprong in diverse rock en coverbands uit de 90-er jaren, waarin  gitarist FrankeeJay en bassist Mike Vannes actief waren. Medio 2004 wordt het roer omgegooid en gaat men zich richten op de blues, en Mudbone wordt opgericht. Mudbone wil zich onderscheiden van andere bluesacts, die veelal dezelfde songs ten gehore brengen, en richt zich dan ook op het schrijven van eigen bluessongs. Inspiratie vindt men bij bluesrockers als Gary Moore, Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan,  ZZ Top, George Thorogood, Walter Trout, Joe Bonamassa en vele anderen. Ook de blues traditionals zijn van belang: Albert Collins, BB King,Robert Johnson, Leadbelly en ga zo maar door. De muziek van Mudbone bestaat uit blues maar ook met uitstapjes naar andere rootsmuziek zoals country, americana, maar ook rock. De bandleden zijn gemotiveerd en willen er graag tegenaan; “They got their mojo workin’!

Alle informatie over Bevrijdingsrock is te vinden op de website

Wanneer?
5 mei 2019 van 14.00 tot 00.00 uur
Locatie:
op diverse locaties, zie bericht
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.