Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Open Huis Ontmoetingskerk: Watersnoden, de menselijke kant

Open Huis Ontmoetingskerk: Watersnoden, de menselijke kant

Deze morgen verzorgt Geert Ouweneel een presentatie met de titel: Watersnoden, de menselijke kant
De lezing wordt geen opsomming en bespreking van de vele watersnoden die er in het verleden zijn geweest, maar richt zich op hoe de mensen reageerden op watersnoden. Zo komen de volgende thema’s aan de orde: zorgeloosheid, legendevorming, het geloof, wat kost nou zo’n watersnood, samenwerking, dijkbeheer, je zal het maar meemaken.

Geen technisch verhaal dus, maar vooral hoe de mensen met hun gedrag en hun hebbelijkheden en onhebbelijkheden reageerden op grote natuurrampen, met name watersnoden. Dit alles gepresenteerd met beeldmateriaal en foto’s van originele archiefstukken. De periode die behandeld wordt is voornamelijk de17e, 18e en 19e eeuw.

Iedereen is van harte welkom. Vanaf 9.45 is er inloop en staat de koffie klaar!  de presentatie begint om 10.15 uur en duurt, onderbroken door een pauze tot 12.00 uur.

De bussen van lijn 5 en 7 stoppen voor de ingang van de kerk, halte Lunenburgplein.

Wanneer?
12 juni 2019 van 09.45 tot 12.00 uur
Organisator
Ontmoetingskerk
Locatie:
Slangenburg 3 (wijk Sterrenburg)
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.