Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Filmavond Amnesty 'Vergeet mij niet'

Filmavond Amnesty 'Vergeet mij niet'

Vandaag vertoont Amnesty International Dordrecht de aangrijpende documentaire “Vergeet mij niet” in Cinema The Movies Dordrecht (Nieuwstraat 60-62, Dordrecht), van 19.30 tot 22.30 uur. Voor wie “De kinderen van juf Kiet” indrukwekkend vond of meer wil weten over het effect van ons asielbeleid op schoolkinderen.

Het verhaal
De ouders van de leerlingen van basisschool De Verrekijker, gelegen naast het AZC in Katwijk, zijn uitgeprocedeerde asielzoekers. De filmmakers maken vanuit het perspectief van de leerlingen en hun leerkrachten duidelijk wat het betekent om een vluchtelingenkind in Nederland te zijn. Zo’n 150 kinderen krijgen les op deze school. Voor de bevlogen leerkrachten is het de ultieme uitdaging de kinderen een ‘veilige haven’ te bieden, de lesdag zo normaal mogelijk te laten verlopen, een normale basisschool te zijn waar kinderen goed onderwijs krijgen en onbezorgd kunnen spelen. Maar na een reeks gedwongen uitzettingen wordt het steeds moeilijker om de leerlingen een veilige plek te bieden…

Programma
Vooraf geeft Mo Anouar Lachhab (Amnesty International Nederland) een inleiding op de film en achteraf is er een panelgesprek, waarbij onder meer leerkracht Maartje Kersten-Habraken uit de film aan het woord komt. De andere panelleden zijn Noor, die als kind deze school bezocht, en Kerstin Hes, teamleider VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland.

De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd. Graag vooraf bij Amnesty Dordrecht reserveren in verband met beperkt aantal plaatsen (20 stuks) via info@dordrecht.amnesty.nl.

Wanneer?
20 juni 2019 van 19.30 tot 22.30 uur
Organisator
Amnesty International Dordrecht
info@dordrecht.amnesty.nl
Locatie:
The Movies, Nieuwstraat 62
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.