Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

'n schone straat… je hebt het zelf in de hand

'n schone straat… je hebt het zelf in de hand

Medewerkers van Wijk voor Wijk zijn een bekend gezicht in Crabbehof o.a. door het opruimen van zwerfafval en grofvuil en het legen van de openbare afvalbakken. Er zijn in de wijk Dordtse Doorpakkers actief en Buurtpreventie Crabbehof maakt dagelijks rondes. Groenaannemer A-Garden ondersteunt bewonersinitiatieven vanuit het participatiebestek. Alles bij elkaar is er veel positieve inzet in het schoonmaken van de wijk.

Desondanks is er veel bijzet van afval naast de ondergrondse containers en dumping van grofvuil. Zakken die opengepikt worden door vogels, waardoor het afval op straat ligt, zijn een doorn in het oog van veel bewoners. Op woensdag 26 juni vindt daarom de aftrap plaats van de pilot ‘Een schone straat, je hebt het zelf in de hand’. Wijk voor Wijk voert de pilot uit in opdracht van en in samenwerking met de gemeente Dordrecht.

De pilot richt zich o.a. op bewustwording - wat kunnen bewoners zelf doen, hoe geven we kinderen het goede voorbeeld - en biedt alternatieven om bijvoorbeeld grofvuil en afval gescheiden in te leveren in de eigen wijk. Er is een brede samenwerking met organisaties, maar voorop staat de samenwerking met en de ideeën van bewoners hierin.

Op 26 juni wordt gestart met een grote schoonmaakactie. Op en rond het buitenterrein van Wijk voor Wijk, aan de Troelstraweg 180, zijn er diverse activiteiten. Tussen 10 uur en 16 uur staat er een grote container waar bewoners uit Crabbehof grofvuil in kunnen leveren. Afval scheiden kan in de Mini Milieustraat. De afvalcoaches van HVC zijn er voor bewoners met vragen of ideeën en Geef het Dordt neemt bruikbare spullen in voor Dordtenaren die in armoede leven.

’s Middags is er een workshop robotjes maken (van restmaterialen) voor kinderen vanaf 4 jaar, door Speelotheek Pip & Zo. Bewoners die hun tuin op willen fleuren kunnen bij Operatie Steenbreek terecht voor een gratis plantje (tegen inlevering van een tegel) en tuinadvies. Voor bewoners met een opgeruimd balkon is er bloemenzaad.

Koffie, thee en limonade staan klaar. We hopen veel bewoners te ontvangen op 26 juni, zodat we gezamenlijk gaan werken aan een schone straat. Wij doen mee! Voor meer informatie: www.wijkvoorwijk.nl

Wanneer?
26 juni 2019 van 10.00 tot 16.00 uur
Organisator
Wijk voor Wijk
Locatie:
Troelstraweg 180
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.