Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

De pop-up Walk&Talk voor werkzoekenden

De pop-up Walk&Talk voor werkzoekenden

Wie op zoek is naar werk staat – ondanks de krappe arbeidsmarkt – voor een flinke uitdaging
Leren omgaan met sociale media, je werkervaring op één A4’tje proppen, positief blijven … . Op 4 oktober kunnen werkzoekenden in Dordrecht en omgeving hun kansen op werk vergroten door deelname aan de pop-up Walk&Talk. Het onderwerp: Leren tijdens je zoektocht naar werk. De bijeenkomst vindt plaats bij de Bibliotheek Aan Zet (Groenmarkt 153) en start om 13 .00 uur. Deelname is vrijblijvend en, net als de koffie en thee, gratis.  

Een pop-up Walk&Talk is een netwerkbijeenkomst voor alle werkzoekenden waarin de vacatures van één werkgever centraal staan of de diensten van een bedrijf/organisatie die interessant zijn voor werkzoekenden. Toch is het geen speeddate, banenmarkt of verkooppraatje…. Organisator en begeleider Debbie Heijne (De Levende Sollicitatiegids): “We vinden het belangrijk dat deelnemers van een pop-up Walk&Talk naar huis gaan met nieuwe ideeën, praktische tips en energie voor hun zoektocht naar werk. Ook zijn er geen verplichtingen en is iedereen die werk zoekt welkom.”

Leren tijdens je zoektocht naar werk
De bijeenkomst bestaat uit een centraal gedeelte waarin twee gastsprekers informatie en tips delen. Debbie Heijne legt uit waarom het belangrijk is om te leren tijdens je zoektocht naar werk en hoe dit je kans op werk vergroot. Deelnemers krijgen een stappenplan waar ze meteen mee aan de slag kunnen. Jeroen van Esseveld (Algemeen directeur/Managing partner van Trainspot Office Leercentrum en Opatel Opleidingen) legt uit wat 21st Century Skills zijn, hoe het UWV scholingsbudget werkt en hoe deelnemers hiervoor in aanmerking kunnen komen. Jeroen: “Niets is leuker dan jezelf ontwikkelen en toch besteden we hier heel weinig tijd aan. Waarom? Omdat we het spannend vinden en misschien bang zijn om te falen? Maar het vergroot wel je baankansen. Omdat je tegenwoordig in elke functie of baan met een computer moeten werken, is het belangrijk dat je jouw digitale vaardigheden op orde hebt. En hoe we voor iedereen een passende training hebben, leg ik graag uit tijdens deze pop-up Walk&Talk’s.”

De koffiepauze: net als op 90 andere Walk&Talk locaties
Aansluitend op het centrale gedeelte is er veel tijd om na te praten met de gastsprekers én met de andere deelnemers. Deze opzet is gebaseerd op de succesformule ‘Walk&Talk – dé koffiepauze voor iedereen die (ander) werk zoekt’. Op ruim 90 locaties ontmoeten werkzoekenden elkaar maandelijks tijdens hun welverdiende koffiepauze. Praktijkervaringen worden gedeeld, net als vacaturetips en aanmoedigingen om de zoektocht eens op een andere manier aan te pakken. Per jaar bereikt Walk&Talk ruim 20.000 werkzoekenden.

Praktische informatie
Wanneer: 4 oktober 2019. De pop-up Walk&Talk start om 13.00 uur en duurt uiterlijk tot 15.00 uur.
Locatie: de Bibliotheek Aan Zet (Groenmarkt 153, Dordrecht).
Deelname is vrijblijvend en, net als de koffie en thee, gratis.
Aanmelden kan eenvoudig via www.levendesollicitatiegids.nl (niet verplicht).

Wanneer?
4 oktober 2019 van 13.00 tot 15.00 uur
Locatie:
De Bibliotheek AanZet, Centrale Bibliotheek, Groenmarkt 153
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.