Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Geloofsverdieping: Vrouwen in de stamboom van Jezus

Geloofsverdieping: Vrouwen in de stamboom van Jezus

Vanavond is er weer een avond geloofsverdieping. Deze avond vindt plaats in de Titus Brandsma Gedachteniskapel. Gastspreker is dr. Willien van Wieringen. Zij komt spreken over: Vrouwen in de stamboom van Jezus.

Stambomen: ze geven aan wie je bent door te zeggen wie je voorouders zijn. Dat geldt ook voor Jezus van Nazareth, van wie de evangelist Matteüs een stamboom geeft naar goed oudtestamentisch gebruik. Op deze avond zoomen we in op deze stamboom: wie worden genoemd en wie niet? Opvallend is dat er in deze lange lijst van mannen ook vier vrouwen worden vermeld: Tamar, Rachab, Ruth en “de vrouw van Uria”. Dat is voor die tijd zeer ongebruikelijk, want de lijn van afstamming verliep altijd via de mannelijke lijn. Deze vrouwen krijgen daarom op deze avond bijzondere aandacht.

Dr. Willien van Wieringen is bijbelwetenschapper en verbonden aan de Fontys Hogeschool faculteit Theologie en Levensbeschouwing te Utrecht. Zij neemt ons mee naar de voorouders van Jezus. Wij verzoeken u voor deze avond uw Bijbel mee te nemen.

U bent van harte uitgenodigd. Aanmelden is niet nodig. Na afloop vragen wij een vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de onkosten.

(Let op: deze avond valt op een woensdag en niet, zoals gebruikelijk, op een dinsdag)

Foto: Willien van Wieringen

Wanneer?
30 oktober 2019 van 20.00 tot 00.00 uur
Organisator
Katholiek Drechtsteden
Locatie:
Titus Brandsma Gedachteniskapel, Nolensweg 8
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.