Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Regionaal Archief Dordrecht geeft workshop over historische foto's

Regionaal Archief Dordrecht geeft workshop over historische foto's

Duik zaterdag 2 november in de fotocollectie van het Regionaal Archief Dordrecht. Tijdens de workshop Een fotograaf in de familie valt die dag veel te ontdekken over de ontwikkeling van de fotografie en hoe de mens zijn omgeving in de loop der jaren vastlegde.

Bijna iedereen heeft nu een smartphone en kan daarmee foto's maken. Anderhalve eeuw geleden was dat wel anders. Fotografie bestond nog niet zo lang en werd gebruikt door een enkele uitvinder.

Daarna was het een tijd lang vooral weggelegd voor professionele fotografen en welgestelde hobbyisten. Camera's werden wel steeds kleiner en het afdrukproces simpeler. Maar pas vanaf 1930, als het bekende 35 mm filmrolletje voor consumenten op de markt komt, wordt fotografie voor steeds meer mensen bereikbaar. Nog lang niet iedereen had een camera, zoals nu, maar veel families kregen gaandeweg wel een fotograaf in hun midden. Daardoor werden er in plaats van deftige portretfoto's ook steeds meer spontane plaatjes van het alledaagse leven gemaakt.

In de workshop laat archiefmedewerker Helen Stroosma de ontwikkeling van de fotografie zien, aan de hand van de fotocollectie van het Regionaal Archief Dordrecht. Van de oudste foto's uit het archief tot meer recente afbeeldingen. Van knappe, professioneel aandoende foto's tot mislukte – maar daarom niet minder ontroerende – kiekjes. Ontdek de geschiedenis van de fotografie en leer verschillende soorten foto's herkennen.

Praktisch
De activiteit is gratis, aanmelden wordt aangeraden vanwege het beperkte aantal plaatsen en kan alleen vooraf via internet.
Aanmelden kan via regionaalarchiefdordrecht.nl/activiteiten

Wanneer?
2 november 2019 van 14.00 tot 15.00 uur
Organisator
Regionaal Archief Dordrecht
Locatie:
Hof 6
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Hof
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.