Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Geloofsverdieping door drs. Herman Scholte Albers

Geloofsverdieping door drs. Herman Scholte Albers

Vanavond is er een avond geloofsverdieping om 19.30 uur in de Titus Brandsma Gedachteniskapel. Gastspreker is drs. Herman Scholte Albers. Hij komt met ons spreken over: De encycliek “Laudato Si” (Wees geprezen) van paus Franciscus over de zorg om de schepping.

Paus Franciscus heeft zich vernoemd naar Franciscus van Assisi. Deze heilige wijdde zijn leven aan God en de natuur. Bekend is de legende waarin Franciscus preekt voor de vogels. Beroemd is zijn Zonnelied, waarin hij Gods schepsels aanspreekt als broeders en zusters (broeder wind, zuster water, etc.). Dit inspireerde paus Franciscus tot het schrijven van de eerste pauselijke encycliek over de zorg voor Gods schepping, het milieu en het klimaat. Me dunkt een actueel thema!

Herman Scholte Albers neemt ons mee op een verkenning van deze encycliek. Het biedt ons een inkijk in het denken van paus Franciscus en zijn grote inspirator Franciscus van Assisi. Scholte Albers is theoloog en docent aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Wij organiseren deze avond in samenwerking met Karmelkring Elia.

Let op: deze avond begint om 19.30 uur!

Iedere geïnteresseerde is welkom. Aanmelden is niet nodig.
Na afloop vragen wij een vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de onkosten.

Wanneer?
26 november 2019 van 19.30 tot 00.00 uur
Organisator
Katholiek Drechtsteden
Locatie:
Titus Brandsma Gedachteniskapel, Nolensweg 8
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.