Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Tribute to Nile Rodgers in Muziekpodium DJS

Tribute to Nile Rodgers in Muziekpodium DJS

Op zaterdag 30 november staat tijdens de Jazzlab Sessions in Muziekpodium DJS de bekende legende Nile Rodgers centraal. Een aantal bekende en onbekende jazzmusici uit de regio spelen, op geheel eigen wijze, composities van deze grootheid.

In diverse bezettingen zullen de musici de essentie van jazz-improvisatie pakken, met als vertrekpunt het meerdere decennia omvattende ‘songbook’ van Nile Rodgers. De setlist bestaat uit stukken die hij schreef voor zijn eigen band Chic, maar ook voor andere artiesten zoals Diana Ross, David Bowie en Sister Sledge. Zijn rol is nog lang niet uitgespeeld: dit decennium dook Rodgers weer op als toonaangevende factor in Get Lucky van Daft Punk.

Nile begon zijn carrière in de Sesame Streetband en later werkte hij in de huisband van het Apollo Theater in Harlem. In 1970 ontmoette hij bassist Bernard Edwards (1952-1996) en samen vormden ze de band The Boiz, later bekend onder de naam the Big Apple Band, waarmee ze in New York optraden. Eind jaren 70 formeerden ze samen de groep Chic. Deze groep had zijn eerste wereldhit met het nummer Le Freak.

De regionale sessiemusici die deze avond zullen spelen, komen ‘s middags bij elkaar om de arrangementen te bekijken, om vervolgens een paar uur later het podium te betreden en het publiek te trakteren op een mooie uitvoering. In diverse bezettingen zullen de musici een fijne selectie ten gehore brengen. Al met al belooft het weer een gevarieerde avond te worden.

• Datum: zaterdag 30 november 2019
• Plaats: Muziekpodium DJS
• Adres: Grotekerksplein 1
• Deur open: 21.30 uur / Aanvang: 22.00 uur
• Entree: € 6,00 / donateurs en jongeren tot 25 jaar: € 3,00

Wanneer?
30 november 2019 van 22.00 tot 00.00 uur
Organisator
Muziekpodium DJS
Locatie:
Grotekerksplein 1
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.