Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Marco Krauwinkel exposeert met 'Chiaroscuro' in WG galerie

Marco Krauwinkel exposeert met 'Chiaroscuro' in WG galerie

Dordtse portretschilder Marco Krauwinkel exposeert met “Chiaroscuro” in WG galerie. Nog maar 5 jaar schildert Marco en hij is nu al genomineerd voor de prestigieuse BP Award van de National Portrait Gallery in Londen. Na Londen gaat zijn werk naar Schotland en Ierland, Zijn eerste solo exposititie is in WG Galerie, waar je zijn ontwikkeling van de laatste 5 jaar is sneltreinvaart kan volgen.
’Het licht is wat ik schilder, zonder licht zijn er geen vormen waarneembaar’
’ ’Het licht is wat ik schilder, zonder licht zijn er geen vormen waarneembaar’

Portretschilder Marco Krauwinkel (1980, Dordrecht) studeerde aan de Pedagogisch Technische Hogeschool en heeft jaren als docent gewerkt. Zijn fascinatie voor het schilderen van portretten is ontstaan in 2014 tijdens een bezoek aan het Rijksmuseum Amsterdam. Zoals hij zelf zegt: ‘Ik werd gegrepen door de illusie van een levend mens dat weergegeven is op doek.’ Hij is autodidact en laat zich inspireren door de ‘oude meesters’ uit de 17e eeuw. Zijn werk kenmerkt zich door het sterke licht-donker contrast en het zachte sfumato effect in zijn portretten.

Hij schildert zijn werk in olieverf met sobere kleuren en beperkt palet volgens de traditionele
17e -eeuwse schildertechniek. Beginnend met een imprimatur zet hij vervolgens zijn portretten in grisaille op het doek, als laatste gaan er kleurlagen overheen en past hij glaceertechnieken toe.

Marco Krauwinkel expositie “Chiaroscuro” is vanaf 2 november t/m 29 december te zien bij WG Galerie. Open: ieder weekend vanaf 12.00 t/m 17.00 uur en op afspraak.

Meet and Greet 3 november van 12.00 uur t/m 17.00 uur. Welkom!

Wanneer?
Van 2 november 2019 12.00 uur tot 29 december 2019 17.00 uur
Organisator
WG Galerie
wilmageerts@live.com
Locatie:
Aardappelmarkt 15
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.