Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Geloofsverdieping: Christelijk geloof en (zen)meditatie

Geloofsverdieping: Christelijk geloof en (zen)meditatie

Gastspreker is drs. Jan Brok. Hij komt met ons spreken over: Christelijk geloof en (zen)meditatie.
Diverse vormen van (oosterse) meditatie vinden hun weg naar het christelijke geloof. Vele christenen beoefenen thuis of op andere plekken een bepaalde vorm van meditatie. Enkele kloosters hebben hiertoe zelfs speciale ruimtes ingericht. Tradities uit verschillende achtergronden lijken elkaar te vinden. Kun je spreken van een mooie kruisbestuiving of vermengen zich hier onverenigbare tradities en zienswijzen?

Jan Brok is theoloog en voormalig studierector aan de priester- en diakenopleiding Bovendonk. Tevens heeft hij systematische theologie gedoceerd aan de Universiteit van Tilburg. Nu is hij met pensioen. Zijn vrije tijd besteedt hij aan een verdieping in zen en zenmeditatie. Hij spreekt met ons over wat (zen)meditatie ten diepste inhoudt en hoe deze zich verhoudt tot ons christelijk geloof. 

U bent van harte uitgenodigd voor deze avond. Iedere geïnteresseerde is welkom. Aanmelden is niet nodig. Na afloop van de avond vragen wij een vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de onkosten.

Foto: Jan Brok

Wanneer?
28 januari 2020 van 20.00 tot 00.00 uur
Organisator
Katholiek Drechtsteden
Locatie:
Titus Brandsma Gedachteniskapel, Nolensweg 10
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.