Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Voorlichtingsavond Tinnitus (oorsuizen)

Voorlichtingsavond Tinnitus (oorsuizen)

Alleen al in de stad Dordrecht zijn ruim 10.000 mensen met tinnitus (oorsuizen). Daarom organiseren het Albert Schweitzer ziekenhuis en Stichting Hoormij op woensdagavond 5 februari een informatieavond over tinnitus. De avond is bedoeld voor mensen met tinnitus, partners en andere belangstellenden.

Mensen met tinnitus horen geluiden zoals ruisen, piepen of fluiten, hoog of laag, hard of zacht, combinaties van geluiden, vaak onafgebroken zonder dat er een geluidsbron aanwezig is. Behalve zijzelf kan niemand deze geluiden waarnemen. De impact kan zo groot zijn dat dit ernstige psychosociale problemen veroorzaakt. Gelukkig krijgt het overgrote deel van deze mensen tinnitus onder controle en functioneren verder in het maatschappelijke en sociale leven.

Tijdens het programma gaan Peter Krauweel (ervaringsdeskundige), Kevin Buijssen (KNO -arts) en Olav Wagenaar (Klinisch neuropsycholoog) in op oorzaken van tinnitus, de impact daarvan op het dagelijks functioneren en welke methoden er zijn om met die “herrie” om te gaan. Ook wordt ingegaan op oorzaken, behandelmethodes, ontwikkelingen en de raakvlakken met andere gehooraandoeningen, zoals slechthorendheid en hyperacusis.

Er is ruimschoots gelegenheid voor uw vragen. Indien u deze vooraf naar tinnitus.voorlichter@stichtinghoormij.nl mailt kunnen wij deze in het programma integreren.

Datum : woensdag 5 februari 2020.
Tijdstip : van 19.30 uur tot 21.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur
Locatie : auditorium van het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk.

De presentaties worden ondersteund door een schrijftolk en er is ringleiding aanwezig
Toegang is gratis, aanmelden is noodzakelijk.

Programma

19.00 - 19.30 Inloop, ontvangst met koffie en thee
19.30 - 19.35 Hendri van de Pol - welkomstwoord Stichting Hoormij, afd.Rotterdam
19.35 - 19.57 Peter Krauweel - ervaringsdeskundigestichting Hoormij
19.58 - 20.20 Kevin Buijssen - KNO arts Albert Schweitzer ziekenhuis
20.20 - 20.40 Pauze en gelegenheid bezoek informatiestand(s)
20.40 - 21.02 Olav Wagenaar - Klinisch neuropsycholoog
21.05 - 21.30 Beantwoorden van vragen
21.30 - Afsluiting

Aanmelden kan via de website. Bij aanmelding wordt uw e-mailadres eenmalig gedeeld met Stichting Hoormij.

Wanneer?
5 februari 2020 van 19.30 tot 21.30 uur
Organisator
Albert Schweitzer Ziekenhuis
Locatie:
Locatie Dordwijk, Albert Schweitzerplaats 25
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.