Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Het Verhaal van de Linie-Crossers in de Biesbosch

Het Verhaal van de Linie-Crossers in de Biesbosch

Vandaag organiseert Vereniging Oud-Dordrecht een lezing over de verzetsgroep Linie-crossers, die in de laatste zes maanden van de Tweede Wereldoorlog het front tussen bezet en bevrijd Nederland 374 keer doorkruiste.

  • Hoe gebeurde dit?
  • Wat en wie vervoerden de linie-crossers precies?
  • En wat was het nut van deze levensgevaarlijke tochten?

Jelle Simons, die militaire geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam studeerde en binnenkort een boek uitbrengt over de linie-crossers, beantwoordt deze en andere vragen tijdens een avondvullende lezing over een van de meest opmerkelijke verzetsgroepen uit de Tweede Wereldoorlog.

De lezing wordt mede mogelijk gemaakt door de projecten Dordrecht 75 Jaar Vrijheid en De Biesbosch 75 Jaar Bevrijd!

Datum: Donderdag 6 februari 2020
Ontvangst: 19.30 uur
Aanvang: 20.00 uur
Voor leden en belangstellenden.
Toegang gratis.

Wanneer?
6 februari 2020 van 20.00 tot 00.00 uur
Organisator
Vereniging Oud-Dordrecht
Locatie:
Remonstrantse Kerk Adres: Cornelis de Wittstraat 28
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.