Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Duurzaamheidscafé - Circulaire stad: Grondstoffen in de hoofdrol

Duurzaamheidscafé - Circulaire stad: Grondstoffen in de hoofdrol

In 2030 moeten we 50 procent minder primaire grondstoffen gebruiken en in 2050 dienen we geheel circulair te handelen, aldus de rijksoverheid. Kortom, we moeten ook in Dordrecht aan de slag. Genoeg aanleiding voor een Duurzaamheidscafé op donderdag 6 februari in de Week van de Circulaire Economie.

Janno Heine van de gemeente Dordrecht geeft om 20.00 uur een toelichting op de actuele startnotitie Dordt Circulair. Dordtse initiatieven en ondernemers vertellen over hun circulaire activiteiten. We kijken wat we nog missen in de startnotitie en wat we zelf zouden kunnen ondernemen om grondstoffen beter te kunnen hergebruiken. En we eten een circulair hapje van Daantje Food & Drinks.

In Dordrecht zijn een paar bedrijven die grootschalig textiel en huishoudelijke apparatuur verwerken, bouwbedrijven uit de regio delen hun kennis in Cirkelstad Drechtsteden, Cirkellab stimuleert en ondersteunt bedrijven, overheden en onderwijs bij circulair denken en doen, de milieustraat draait volop, er komen steeds meer kringloopwinkels en mensen weten de weg te vinden naar de vier Repaircafés: ‘Waardeer het, repareer het!’. Andere initiatieven zijn Schapenkoppiekoppie, Dordtse Doorpakkers, Kwekersgilde, kunstproject op de Staart. Kortom, er gebeurt al het nodige, maar er is veel meer nodig! Kijk ter inspiratie ook eens op de Week van de Circulaire Economie.

Waar en hoe laat?
Het Duurzaamheidscafé duurt van 20.00 tot 22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) en vindt plaats in de Paardenstal van Duurzaamheidscentrum Weizigt. De toegang is gratis.
Wel graag aanmelden ivm de catering via secretaris@platformduurzaamdordrecht.nl

Wanneer?
6 februari 2020 van 20.00 tot 22.00 uur
Organisator
Platform Duurzaamheid Dordrecht
secretaris@platformduurzaamdordrecht.nl
Locatie:
in de Paardenstal van Duurzaamheidscentrum Weizigt, Van Bearleplantsoen 30
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.