Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Lezing door duurzaamheidsexpert Marieke Eyskoot

Lezing door duurzaamheidsexpert Marieke Eyskoot

Wil jij weten wat je zelf kunt doen aan duurzaamheid? Sustainable fashion- en lifestyle-expert Marieke Eyskoot geeft je tijdens haar lezing op zaterdag 15 februari in de Schoumanzaal van het Dordrechts Museum concrete tips die je zelf kunt toepassen om een duurzamere lifestyle te krijgen en een goede garderobe samen te stellen.

Marieke Eyskoot is schrijfster van de boeken ‘Talking dress’ en ‘Dit is een goede gids - voor een duurzame lifestyle’. Eerlijke kleding is inspirerend, innovatief en fashionable. En bereikbaar, alleen weet niet iedereen hoe. Marieke Eyskoot laat je op 15 februari zien wat er mis is in de modewereld, maar laat je vooral zien wat je zélf kunt doen.

Een ticket voor de lezing kost € 7,50. Er is ook een combiticket verkrijgbaar voor zowel de lezing als de tentoonstelling Slow Fashion voor € 22,50.  Tickets zijn te koop via de website


Slow Fashion
Slow Fashion is momenteel op twee locaties in Dordrecht te zien: Huis Van Gijn en het Dordrechts Museum. In deze tentoonstelling staat 150 jaar mode centraal, van de 18e tot en met de 20e eeuw. De tentoonstelling toont op twee locaties hoe onze voorouders zorgvuldig omgingen met hun kleding. Kleding werd gekoesterd en hergebruikt. In Huis Van Gijn staat de kledingkast van dames van stand centraal. Ruim honderd jaar geleden had men in welgestelde kringen meerdere dresscodes op een dag. Door het afwisselen sleet de kleding minder snel en kon men langer doen met de kostbare stukken. In het Dordrechts Museum is de rode draad van de tentoonstelling 'maakbare mode' door de eeuwen heen. In een speciaal ingericht Remake Studio kan men zien hoe Wereldwijven Ateliers kleding repareren, vermaken en verfraaien.

foto: Melody Lieftink

Wanneer?
15 februari 2020 van 11.00 tot 12.30 uur
Organisator
Dordrechts museum
(0)78 770 8708
info@dordrechtsmuseum.nl
Locatie:
Museumstraat 40
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.